Ero Jujitsu ja Aikido
Jujitsu vs Aikido

Kaksi suosituinta kamppailulajien Japanista peräisin ovat aikido ja Jujitsu. Molemmat ovat lähitaistelu menetelmiä keskittyy painiskelevat luokka. Ne lähinnä työllistävät heitto ja silmiinpistävää tekniikoita. Aikido ja Jujitsu samaa juuret suhteen filosofian. Itse asiassa viimeksi mainittu olisi esi entisen. Niiden ydin olemus on kyky siirtyä tekniikka toiseen puolustautua. Heidän menetelmiä kehitettiin noin periaatteen avulla hyökkääjän 's energian häntä vastaan, eikä suoraan vastustavat sitä. Huolimatta merkittävä samankaltaisuus filosofian, aikido ja Jujitsu tuli olla hyvin erilaisia ​​keskenään. Dissimilarities kuuluisi perustajien historia , koulutus tyyli, tekniikoita, taso kuolleisuutta, ja aseita.
Kuten mainittiin, Jujitsu on vanhempi kuin aikidon käytännössä vuosisatoja. Vaihtelevat teorioita olisi omat tilit alkuperästä Jujitsu, mutta useimmat väittävät, että se alkoi aikana 17th Century Japanissa. Yksi teoria sanoo, että se perustettiin kolme 'Ronin' - Fukuno Hichiroemon, Miura Yojiemon, ja Isogai Jirozaemon joidenkin mentorointi alkaen kiinalainen mies. Toinen teoria väittää, että se oli kirjoittanut lääkäri nimeltä Akiyama Shirobei. Aikido, vaikka nuorempi, olisi tarkempi historiallisen selvityksen. Se perustettiin ja kehittänyt Osensei, Morihei Ueshiba loppuvuosina 1920 's, joka visioi sitä ilmauksena maailmanrauhaa ja sovinnon, enemmän kuin pelkkä fuusio taistelulajeihin.
Koulutuksen suhteen tyyliin, Jujitsu käyttää periaatteita vauhtia perustuu vastustajan 's voima, tasapaino ja vipuvaikutus. Aikido, toisaalta, työllistää kestävyys, joustavuus, ja ohjattu rentoutumista. Työntäminen tai ulottuvat liikkeitä useammin käytetty kuin vetämällä tai sopimuksen liikkeet. molemmat taistelulajit ovat vähemmän painoa voimaharjoittelua, mikä luokitellaan 'pehmeitä' art. Ne kuitenkin vaativat sekä fyysistä ja henkistä osaamista kuten lähes kaikki japani taistelulajeja.
Useimmat Jujitsu kouluissa tuo stressiä menetelmiä lukita niveliä enemmän kuin mitään muuta. Tämä on pohjimmiltaan häiritsevät vastustajan 's vakautta. Prosessissa vähentää tasapainonsa merkittävästi, hän' ll herkiksi outdone heittää tai take-alamäkiä. Järkevästi, lakkoja on tarkoitus laskeutua alttiina ja puolustuskyvyttömiä ruumiinosat. Tämä toimii ratkaiseva tekijä haitta tasapainossa edellytyksenä kovenevaan hyökkäyksiä kuten heittoja ja take-alamäkiä. Vuonna Samoin liikkeet pyrkivät hyödyntämään hyökkääjä 's vauhtia ja aukot saattaakseen yhteisen vaarantunut asemassa tai rikkoa tasapainonsa valmistautumiseksi take down tai heittää. Lisäksi useimmat jujitsu heittää mennä on suora viiva. Yleensä se on enemmän tappava kuin Aikido ja olennaisilta taisteluhenkilöstölle tuolloin. vuonna Aikido, perus liikkuu hyökkäys sisältävät sekä lakkoja ja nappaa samalla heittoja ja nastat olisi puolustukseen. Toisin kuin Jujitsu, heittää Aikido ovat perustuva pyörivin liikkein. Jotkut perusasiat olisi sarjan heittoja, eli neljän suuntaan, tulevat, taivaan ja maan päällä, kuva-ten ja pyörivät heittää. joista suurin osa erittäin riippuvaisia ​​yhteisiä lukot.
Aseita on yksi menetelmistä torjumiseksi sekä aikidon ja Jujitsu. Veitsi, painotettu ketju, kypärä loistojuttu, naamioitu aseet ovat joitakin niistä käytetään Jujitsu. Lyhyt henkilökunta puumiekkaa ja veitsi käytetään Aikido.
YhteenvetoJujitsu ja Aikido ovat kamppailulajien molemmat kehitetty Japanissa. Jujitsu juontaa juurensa 17-luvulla, kun taas Aikido myöhään 1920 's.

Jujitsu 'tärkeimmät vahvuudet vauhtia perustuvat vastustaja' s voima, tasapaino ja vipuvaikutus. Aikido, toisaalta, korostaa kestävyyttä, joustavuutta, ja ohjattu rentoutumista.

Jujitsu tekniikat ovat enemmän tappavia kuin Aikido 's. Entinen olivat itse asiassa käytetty todellinen sota.