Ero Gun ja kivääriGun vs Rifle

Keksintö ja kehittäminen ampuma alkoi muinaisessa Kiinassa löytämisen ruuti. Ampuma ovat aseita, jotka valettu luoteja, ohjuksia, tai kuoria, jotka sisältävät palavan ponneaineen kuten ruudin suurella nopeudella.
Vuosina keksimisen jälkeen tuliaseiden, niistä on tullut tärkein käytetyt aseet ihmisen sodankäynnissä joka johtaa muodostumista nykyajan armeijat. Ne ovat tehokkaampia ja niitä on helpompi käyttää ja käsitellä ja vaatia vähemmän työtä niiden käyttäjä.

Vaikka termi 'aseen' käytetään synonyyminä termin 'ase', vain ne korkean lähtönopeus ampuma jotka tarvitsevat miehistö käsitellä kuten alan aseet, aseet, ja tykistön aseet, kuten tykit ja haupitsit kutsutaan aseita. Aseet ovat tykistön aseet voi olla kannettava tai asentaa.

Aseet ovat takapuoli ladattu aseita, jotka on kuoret, jotka työnnetään kammioon, joka poltetaan suoraan suurella nopeudella. Niitä käytetään pitkän kantaman ampumista, ja niiden ballistinen kaaret ovat matala ja tasainen. On olemassa useita erilaisia ​​aseita: konekiväärejä, metsästystä, ja aseet koulutusta ja viihdettä, mm.

Pienet ja kannettavat aseita ei ole kutsuttu aseita asiantuntijoiden koska ne on tarkoitettu yhden henkilön. Tällaisia ​​ampuma kutsutaan nimillä kuten pistoolit, jotka ovat käsiaseet, joilla on kammio, joka on integroitu tynnyri, karbiinit, jotka ovat pitkät kädet, jotka ovat lyhyempiä kuin kivääri, ja kiväärit.Kiväärit ovat myös breech ladattu aseet suunnitellaan olevan ammuttu olkapäähän. Tynnyrit kiväärien on uria, jotka on leikattu niiden seiniin. Ne alun perin suunniteltu yhden kuvan ampuma mutta ovat nyt kehittynyt nykyaikainen rynnäkkökivääreitä joka voi ampua useita kierroksia.

Käyttö kiväärien alkoi puolivälissä 15-luvulla. Ne suunniteltiin jälkeen muskets mutta käyttää pitkänomainen luodit sijasta pallomaisen luoteja. He olivat hitaita ja vaikea lastata, vaikka, ja savu mustaruuti käytetty luoteja voi estää käyttäjän 's silmissä. Niinpä niitä käytetään pääasiassa metsästys- ja tarkka-ampujat.

Yhteenveto:

1. pistooli on ampuma-aseen tai aseen joka on metalliputki, jossa luodit ammutaan suurella nopeudella tasaiseen ballististen valokaaren kivääri on ase tai aseen, jolla on pitkä piippu, joka on rihlattuja tai uritettu antaa luoteja spinning jätetyn suurempi tarkkuus pitkän kantaman.
2. ase on suunniteltu käytettäväksi jonka miehistö tai ihmisryhmän kun kivääri on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön.
3. ase on yleensä asennettu, mutta se voi myös olla kannettava potkut etäisyydellä kehosta kun kivääri on ammuttu olkapäähän käyttäjälle.
4. Guns käytetään säiliössä, tykistön, ja kentän torjumaan samalla kiväärit käyttävät sharpshooters ja metsästyksessä.