Ero Stout ja PorterStout vs Porter

Lähes kaikissa maailman osissa, olut on kulutettu. Sen uskotaan on kulutettu jälkeen 9500 eaa. Vieressä vettä ja teetä, se on yksi suosituimmista juomien maailmassa kuluttamaan eri-ikäisten.

On olemassa kahdenlaisia ​​olutta: lager ja ale. Ne eroavat toisistaan ​​lämpötilan, jossa ne keitetty. Lagerit, kuten valo ja vaalea lager, ovat keitetty viileissä lämpötiloissa samalla ales, kuten Porter ja stout, ovat keitetty lämpimässä.

Porter on olut, joka on tumma väri ja se on valmistettu keitetty tumma maltaita. Se kehitettiin jo 18-luvun Lontoossa ja sai nimensä kadun ja joen vahtimestareilta London jotka suosivat sitä. Se oli ensimmäinen olut on kypsytetty panimon toisin kuin muut oluet, jotka ovat iältään pubissa tai jälleenmyyjän.

Se on valmistettu sekoittamalla vuotiaiden porter makealla tai lievä Porter, joka on enemmän aikaa ja kustannuksia säästyy kuin käyttämällä ikäiset Porter yksin. Vuosien kuluessa, suosio vahvan oluen hiipui, ja portteri tehtiin lievempi vähemmän alkuperäisen painovoiman (OG).

Nykyään on olemassa useita lajikkeita porter jotka on tehty eri puolilla maailmaa. On suklaa, vanilja, hunaja, ja Bourbon kantajat. Irlanti oli ensimmäinen tehdä omat Porter ja se vietiin muihin maihin, kuten Venäjän ja Suomen, hekin ovat kehittäneet oman lajikkeiden porter.Tumma olut, joka on valmistettu paahdettua mallasta tai ohraa, humalaa, vettä ja hiivaa liittyy portteri; sitä kutsutaan stout. Sitä käytetään viittaamaan vahvin Porter, joka on makea maku ja käyttää suurempi prosenttiosuus humalan kuin muita porter.

Sana 'stout' tuli Vanha ranskalainen sana 'estout', joka tarkoitti 'ylpeä ja vahva.' Sitä käytettiin ensimmäisen viittaamaan vahva, tumma olut 1670luvulla. Sitä käytettiin myöhemmin viittaamaan mihin tahansa olutta, joka on voimakas maku, mutta on enemmän liittyy vahva maustettuja Porter ja nyt sitä käytetään synonyyminä sitä.

On olemassa useita erilaisia ​​stout; kuiva tai Irish Stout (hyvin tumma ja rikas), Imperial Stout (alunperin viedään Katariina II Venäjän 'hovissa), maito stout (sisältää laktoosia, joka on makea), kaurahiutaleita stout (30 prosenttia kaura), suklaa stout (on tumma suklaan maku), kahvi stout (kitkerän kahvin maku), ja osteri stout (valmistettu asettamalla ostereiden piipun).

Yhteenveto:

1. Porter on tumman värinen olut valmistettu tumma mallas kun stout on myös tumma-värinen olut valmistettu paahdettu ohraa tai maltaita, humalaa, vettä ja hiivaa vahva maku.
2. Porter oli ensimmäinen olut on vanhennettu panimossa kun stout on eräänlainen porter.
3. Vaikka Stout liittyy Porter, sitä käytetään myös viittaamaan tahansa olutta, joka on vahva maku.