Ero Valkoinen Miso ja Red MisoValkoinen miso vs. Red miso

On olemassa monia muotoja, miso, joita käytetään yleisesti Japanin ruoanlaittoon. Seos soijaa, viljaa, ja koji käytetään tekemään erilaisia ​​ja makuja misokeittoon. Miso voi tulla muodossa ohran, soija, valkoinen, ja punainen miso, suosituin on valkoinen ja punainen misos. Molemmat misos on pastamainen koostumus ja tarjoillaan tyypillisesti melko suolainen riippuen käymisen ne tehdään. Japani uskoi misokeittoa kovettunut säteilyä sairauksien jälkeen ilmaantuvuus kuin Hiroshiman ja Nagasakin. Ei ole mitään lääketieteellistä näyttöä kuitenkin, että yhtyy tähän arviointiin.
Ohra, valkoinen riisi, tai soijaa usein käymisteitse laajennettu määriä aikaa tehdä punainen miso. Prosessi voi kestää missä tahansa yhdestä vuodesta kolmeen vuoteen. Punainen miso sisältää eniten proteiinia pois kaikki eri miso, ja se 's lopputuotteen näyttää redish ruskea ennen kulutusta. Paitsi on punainen miso käytetty tehdä keittoa, mutta sitä käytetään myös kohua frys, patoihin, tai lihaa ja proteiini marinadit. Muihin soija luo tummempi väri, kun käynyttä, punainen miso voidaan pimentää lisäämällä vielä enemmän soijapapuja, se voi keventää samalla tavalla.

White miso tehdään käyttämällä vähemmän soija, koska ne tummentaa väriä miso, ja lisää riisi koji. Tietenkin valkoinen miso on suloisin maku kaikkien misos koska se on korkein hiilihydraatti lasken tahansa miso. Käyminen tapahtuu paljon nopeammin kuin punainen miso, koska hiilihydraatit, mutta tästä samasta syystä säilyvyys valkoista miso on merkittävästi pienempi kuin punainen miso. Elintarvikkeita, jotka on tehty tämän vaalea miso ovat myös kevyitä, kalpea misos ja salaatinkastikkeet ovat yleisesti valmistettu valkoisesta miso.
Yhteenveto1. Miso käytetään japanilaisen keittiön, se on valmistettu soijapavuista, vilja- ja koji riisiä. Sitä käytetään marinadit, kastikkeet, ja tehdä misokeittoon.