Ero White ja Kokojyväleipää White vs Kokojyväleipää

Leipä on kulutettu ihmisen esihistoriallisista ajoista lähtien. Todisteet viittaavat siihen, että varhainen ihmisen rieska tärkkelyksestä uutettu kasvin juuret levittämällä se tasaiselle kiven ja keittämistä tulella. Kun maatalous harjoitettiin myöhemmin, juuret korvattiin jyviä.

Yleisin vilja valmistuksessa käytettävien jauhoja leipä on vehnää, mutta ruis, ohra, durum, ja maissijauhoa käytetään myös. Tasainen happamattomina, se kehittyi hapanta, kun taikina on altistunut ilmassa hiivoja.

Tänään, leipä on peruselintarvike Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja muualla maailmassa. Prosessi leivän vaihtelee; jotkut ihmiset haluavat leivästä, kun taas toiset haluavat leivän hieman suolainen. On leivät, jotka ovat täytettä hedelmiä tai lihaa ja vihanneksia.
On olemassa monia erityyppisiä leipää, nimittäin:

??? Tummaa leipää, joka on valmistettu siemenvalkuaisesta ja 10% leseet.
??? Täysjyväleipä, jossa on lisätty määrä kokonaisia ​​jyviä.
??? Jyväleivän, joka on valmistettu hiutaleet ja malted jyviä.
??? Ruisleipä, joka on valmistettu ruisjyvän ja on suosittu Euroopassa.
??? Happamattoman leivän, jota ei ole hiivaa.
??? Sourdough leipää, joka on tehty taikina kumoaa edellisen päivän.
??? Nopea leivät, jotka sisältävät leivinjauhe ja sooda. Esimerkkejä ovat pannukakut, vohvelit, muffinsseja, banaani leipää, ja porkkana kakku.
??? Valkoinen leipä ja Täysjyväleipä, jotka ovat tärkeimmät leipätyypeistä.

Valkoinen leipä on leipä valmistettu hiotun vehnäjauhosta, joka sisältää vain keskeinen ydin viljaa. Jauho on parannettu jyrsintä, joka on prosessi, joka poistaa öljyn sisältäviä leseet. Prosessi tekee leivästä pysyy tuoreena pidempään ja mahdollistaa leivän on pidempi säilyvyysaika. Jauhot käytetty valkoista leipää on myös valkaistaan ​​kaliumbromaattiliuoksen tai klooridioksidin kaasua.Milling poistaa kuitua, rautaa, B-vitamiineja ja muita ravintoaineita jauhot valmistamisessa valkoista leipää. Korvaamiseksi näiden välttämättömiä ravintoaineita, hallitus on valtuuttanut että kaikki tuotteet käyttävät valkoista jauhoa on täydennetty foolihappoa, tiamiini, riboflaviini, niasiini, ja rautaa.

Kokojyväleipä on valmistettu täysjyväjauhoa mikä tarkoittaa, että koko jyvä käytetään tekemään jauhot. Ei ravintoaine poistetaan aikana jauhaminen jauhon käytettävien täysjyväleipää. Se sisältää leseitä, alkioita ja endospermin, jotka tarjoavat kuitua, B-vitamiineja, kivennäisaineita, proteiineja, hiilihydraatteja, ja phytochemicals.

Täysjyvätuotteet elintarvikkeet kuten täysjyväleipää ovat täynnä näitä välttämättömiä ravintoaineita, jotka voivat auttaa pitämään kehon terveenä ja turvassa sydänsairauksia ja syöpää. Se on myös nimitystä kokojyväleipä.

Yhteenveto
1. Valkoinen leipä on valmistettu jauhoista, joka sisältää vain ydin viljan, kun täysjyväleipä on valmistettu jauhoista, joka sisältää koko jyvä.
2. Valkoinen leipä jauhoja riisutaan välttämättömiä ravintoaineita jauhamisen aikana, kun taas täysjyvä tai täysjyväleipien jauhojen sisältää kaikkia näitä ravintoaineita.
3. jauhot käytetty valkoista leipää on myös valkaistaan ​​kalium bromattuja tai klooridioksidin kaasua, kun taas jauhot täysjyväleipä on kaikki luonnolliset.