Ero Bakewell torttu ja PuddingBakewell torttu vs vanukas

Miltä Bakewell vanukas ja Bakewell torttu on yhteistä? Vastaus on jotain, jopa tyhmä voinut 't piti' 'Bakewell, joka on. Nämä perinteiset Englanti leivonnaisia ​​peräisin Bakewell, Derbyshire. Vastoin yleistä käsitystä, että nämä kaksi makeiset ovat yksi ja sama, ne ovat täysin erilaisia ​​toisistaan .

Bakewell vanukas koostuu cakey sieni, tehty munat, levitä hilloa ja sisältää maa manteli täyte taas perinteinen Bakewell torttu on Kananmunaton ja sisältää hieno manteli-pohjainen keveiden. Silti, Englanti paikalliset viitata niihin vaihdellen yksinkertaisesti siksi perinne keskuudessa Pohjoisen vaatii kutsuvan Bakewell torttu vanukasta, riippumatta koostumus, ominaisuudet ja paistaminen tekniikka mukana.

Ensimmäinen muutos olemassa olisi Bakewell vanukas jonka varhaisin nauhoitetut resepti juontaa juurensa vuonna 1845, kirjoittamassa Eliza Acton. Sitä kuvataan '| leivonnaiset-vähemmän makea, lautasen vuorattu hilloja ja päällä munankeltuaiset hakattiin sokeri ja voi, johon pieni määrä manteli aromia lisättiin (ei maanpinnan mantelit)' | ', jotta se kiehtova, legenda on se, että vanukas oli pelkkä tuote onnettomuuden vuonna 1820, kun kokki White Horse Inn (nykyään tunnetaan nimellä The Rutland Arms) oli erehdyksessä levittää hillo pohjassa ja alkuun se frangipane sijasta sekoittamalla kaikki ennen viimeistely leivonnaiset tapaus.

Vahingossa jälkiruoka yllättävän herätti runsaasti suojelijoita joka ylisti lautasen olevan 'paistettu hyvin'. Ennen Acton resepti, kourallinen ruokia samanlainen Bakewell Pudding voidaan jäljittää useita vuosisatoja takaisin, mutta sen sijaan näyttävät olevan muunnelmia toisentyyppistä leivonnaiset nimeltään Läpinäkyvä vanukasta. Läpi yhdeksännentoista vuosisadan, Bakewell Pudding jotenkin kehittynyt, joilla on leivonnaiset pohja. Ja se oli vuonna 1861, että rouva Beeton suosituksi resepti Bakewell vanukas pullistaa-leivonnaiset pohja silti paistetaan sisällä leivonnaiset tapaus. Tämä sitten olisi oikeutetusti luokitella 'tart'. Erittäin sekava se voi tuntua, mutta ero todella piilee kun käytettyjä ainesosia.

Teknisesti kirpeä on tehty murotaikina, tukosten yleensä mansikka, mustaherukka tai omena- ja frangipane keveiden, kuvattu sienimäinen täyttö, maustettu jauhetut mantelit. Perinteisesti kakkuja myös peitetty pähkinöitä kuten manteleita ja pähkinöitä. Sen murotaikina, se ei turvota aikana paistamisen puutteessa vuonna nostatusaineiden. Nykyään perinteinen ja, niin he sanovat, alkuperäinen Bakewell hapokas on edelleen myydään Bakewell torttu Shop \u0026 amp; Coffee House Derbyshire.

Toisaalta, vanha alkuperäinen Bakewell Pudding Shop vielä tekee ja myy vanukas variantti. Tämä pääasiassa koostuu lehtitaikina tapauksessa päällä on kerros hilloa, sitten täytetty seoksella sokeria, manteli, voita, ja eggs- on kaikkein tärkein ero. Toinen merkittävä piirre vanukas on sen kevyt ja hilseilevä kuori, johtuvan sen lehtitaikina komponentti. Moderni muunnelmia kaksi ruokia korvata hilloa suklaalevitettä tai omenakompottia.Yhteenveto

1) Bakewell vanukas ja hapokas ovat perinteinen Englanti makeisia kotoisin kaupungin Bakewell Derbyshire.

2) Toisin kuin yleisesti luullaan, Bakewell vanukas ja kirpeä ovat kaksi eri leivonnaisia, jotka vaihtelevat ainesosia ja ominaisuuksia.

3) Koska molemmat sisältävät sokeria, manteli, ja hilloa, ne eroavat toisistaan ​​tyyppi leivonnaiset käytetty ja läsnäolo muna. Bakewell vanukas sisältää munat ja käyttää lehtitaikina tuottamaan valoa ja hilseilevä kuori. Bakewell torttu on Kananmunaton ja koostuu murotaikina, joka estää sen asian pullistuu.