Ero Aioli ja MajoneesiAioli vs Majoneesi

Jotkut ihmiset usein kuulla käsitystä, että jotta oman salsas ja muut elintarvikevalmisteet maun hyvin sinun täytyy lisätä joitakin aioli. Voit Monien yllätykseksi, nähdessään aiolia he erehdyksessä pitää majoneesi. Kuitenkin yksi on maku kahden tuotteen tietää niiden selviä eroja.

Monet kokit ovat omaksuneet selityksen perusteella aioli kuin majoneesi valmiste, joka sai juuri maustettu ylös. Että 'takia monet sai sekoittaa, koska ne aina soittaa maustettu majoneesi kuin aioli vaikka se isn' t. Aioli on käytettävä lisäksi murskattu valkosipuli ja neitsytoliiviöljyä on nimetty sellaisiksi. Kun yksi valmistelee aioli, se on itse asiassa lähes sama kuin mikä majoneesia, mutta sinun täytyy vain vaihtaa rypsiöljyä majoneesi varten neitsytoliiviöljyn aioli. Ja tietenkin, sinun täytyy lisätä useita kynttä kuoritut valkosipulin tehosekoitin.

Lisääminen valkosipulin sanotaan olevan lääke ja on siksi hyvä yksi 's terveys. Alkuperäinen resepti Provence Etelä-Ranskassa, aiolia on yleinen kumppani riekaleiksi uuniperunaa, keitetyt artisokkaa, tuoreita kasviksia, grillattua meri elintarvikkeet aivan erityisesti tuoretta kalaa ja muita lautasen, joka tarvitsee enemmän aromi.Kuitenkin muut kokit yrittävät käyttää munankeltuaiset sitoa sekoitus paljon nopeammin. Jos näin on, se maistuu ja näyttää paljon enemmän kuin majoneesi. Mutta niille, jotka don 't käyttöä munankeltuaiset, jotkut rekonstruoitu vanha leipä tai keitettyjen perunoiden tepsiä. Standard aioli on vahva maku, että 'siksi se ei ole kovin monipuolinen lautasen lisäosa, koska se voi kukistaa maku muita ruokia.

Toisaalta, majoneesi valmistetaan emulgoituminen munankeltuainen, lisäämällä pippuria, öljyt, etikka ja suola. Se on hieman mitäänsanomaton maun ja sillä katsotaan olevan kevyempi rakenne kuin aioli. Jotkut Mayo resepti muunnelmia lisätä useita muita ainesosia, kuten sitruunamehua, sinappi ja jopa yrtit kuten oregano, rosmariini ja paprika (eräänlainen mauste). Ne auttavat parantamaan majoneesi 's maku. Lopuksi tärkein rasva perusta majoneesi on neutraali öljy, joista esimerkkejä ovat rypsi ja grapeseed kasviöljyt. Vaikka harvoin, jotkut käyttävät myös valoa oliiviöljy.

1. Aioli sisältää valkosipulia pääainesosan taas majoneesi doesnt 't käyttää mitä tahansa.
2. Aioli on voimakas maku, kun taas tavallista majoneesia on mieto maku.