Ero Pinot Grigio ja Pinot GrisPinot Grigio vs Pinot Gris

Pinot Grigio ja Pinot gris ovat viinejä, jotka ovat lähes samantyyppistä viinien kanssa kahdella eri nimellä. Useimmat tislaajien on tapana antaa eri nimiä samantyyppistä viinien mikä tekee siitä hieman sekava käyttäjien keskuudessa.

Pinot Grigio ja Pinot Gris peräisin samasta rypälelajike. Nämä rypäleet ovat valkoisia väriltään ruskehtava vaaleanpunainen tai harmahtava iho. Rypäleen on peräisin Ranskassa ja tulee Burgundin Pinot perhe. Ranskassa viini valmistetaan tämän tyyppinen rypäleen kutsutaan pinot gris. Sama viini tislataan Italiassa tunnetaan Pinot grigio. Vaikka tämä viini alkunsa Ranskassa, italialaiset on kiitti sen laajaa suosiota.

Verrattaessa kahta viinit, Pinot Grigio on raikas ja kevyt täyteläinen ottaa kukka ja kivihedelmät aromit. Ne ovat myös hieman mausteinen. Toisaalta, Pinot Gris viinit ovat rikkaampia ja täyteläinen viskoosin koostumus. Vertailun vuoksi Pinot Gris viinejä on enemmän ikääntymisen mahdollisia ja kellarisäilytys.

Pinot Gris tulee pääasiassa Alsacen Northeastern osa Ranskan Saksan rajalla. Pinot grigio tulee Friuli joka sijaitsee Koillis alueella Italiassa, rajalla Itävalta ja Slovenia.Verrattuna Pinot Grigio, Pinot Gris viinit sisältävät myös korkeamman alkoholin tasoja. Pinot grigio on myös enemmän hapan rakenne ja mukana tulee hyvän lopputuloksen verrattuna pinot gris.

Yhteenveto:

1. Pinot grigio ja Pinot Gris peräisin samasta rypälelajike. Rypäleen on peräisin Ranskassa ja tulee Burgundin Pinot perhe.
2. viiniä, joka on tislattu Ranskassa tunnetaan pinot gris, ja samalla tislauksen Italiassa tunnetaan Pinot grigio.
3. Pinot Gris tulee pääasiassa Alsacen Northeastern osa Ranskan Saksan rajalla. Pinot grigio tulee Friuli joka sijaitsee Koillis alueella Italiassa, rajalla Itävalta ja Slovenia.
4. Pinot grigio viinit ovat teräviä ja valoa Keskitäyteläinen ottaa kukka ja kivihedelmät aromit. Ne ovat myös hieman mausteinen. Toisaalta, Pinot Gris viinit ovat rikkaampia ja täyteläinen viskoosin koostumus.
5. Verrattuna Pinot Grigio, Pinot Gris viinit sisältävät myös korkeamman alkoholin tasoja.
6. Vertailun vuoksi Pinot Gris viinejä on enemmän ikääntymisen mahdollisia ja kellarisäilytys.