Ero Valkoinen ja koko vehnäValkoinen vs. koko vehnä

Nykyään kuluttajat ovat yhä tajuissaan, mitä he syövät. Etusija on nyt siirretään mitä 's terveellistä ja ravitsevaa, pikemmin kuin mitä pelkkä maistuu hyvältä. Hyvä esimerkki olisi, kun on kyse leipää. Monet ihmiset luultavasti kasvoin kaupallista valkoista leipää kotona. Kuitenkin nyt, hyvä määrä alkaa siirtyä kutsumme täysjyväleipää, väittäen sitä 'sa terveellisempi vaihtoehto taikinamaisen, paksu valkoinen leipä jokainen tottuneet. Mutta mitä antaa meille ajatus, että se täysjyväleipä on todellakin enemmän ravintoa? Miten muuten se eroaa valkoista leipää? Neljä suurta erot vaaleaa leipää ja täysjyväleipää ovat tyyppiä käytetyistä jauhoista, käsittelyä, ravintoarvoa, ja fysikaaliset ominaisuudet.

Tärkein tekijä erottavien valkoinen vehnäleipää olisi jauhot mukana. Tyyppi jauhoja käytetään kunkin sellainen leipä on melko helppoa ja melko commonsensical että erittelemällä valkoisia jauhoja valkoinen leipä, koko vehnäjauho täysjyväleipää. Jauhot pohjimmiltaan peräisin vehnänjyväytimiä. Vehnänjyväytimiä koostuvat kolmesta ravinteikkaan osat-leseet, alkio ja endospermiä. Tuotannon koko vehnäjauhoja, kaikki nämä osat on käytetty. Kun kyseessä on valkoinen jauho, vain endospermiä, joka olisi tärkkelyspitoisia sisäkerros on kulutettu. Milling ja erottelu vehnäjauhoja ottaa näin enemmän resursseja verrattuna että täysjyväleipää. Se on samasta syystä, että monet pro-maa organisaatiot tukevat koko vehnä tavallisilla jauhot. Mitä leivontaan, valkoinen jauho nousevat paljon nopeammin kuin koko vehnä tekee. Jälkimmäinen on jäykempi ja vaatii enemmän nestettä kuin jälkimmäinen.

Sekä koko vehnä ja valkoinen leivät ovat korkeat monimutkaisia ​​hiilihydraatteja ja vähän rasvaa. Valkoinen leipä on rikastettu neljä suurta B-vitamiineja C niasiinia, tiamiini, foolihappo ja riboflaviini C ja rautaa yhdenvertaiseen tai ylittänyt määrät koko vehnäjauhoja. Linnoitus leipää kalsium on valinnainen ja voimaantulopäivä 1. tammikuuta 1998 kaikki rikastettua viljajauhot on täydennetty foolihappoa, joka auttaa suojaa selkärankahalkion. Kuitenkin, koska suuri osa vehnän marja hylätään valkoinen leipä, enemmän tai vähemmän 30 ravinteita, jotka olisivat voineet olla hyödyllisiä terveydelle, kuten B-vitamiineja ja rautaa, otetaan myös pois. Lisäksi täysjyväleipää säilyttää neljä kertaa niin paljon kuitua kuin valkoinen leipä tekee. Kuitu auttaa ruoansulatuskanavan ja erityselimiin järjestelmiä toimivan hyvin. Korkeampi kuidun saanti vähentää riskiä sydänkohtaus ja aivosairauksien 20%. Toisaalta tutkimukset osoittavat, että ne, jotka syövät valkoinen leipä on suurempi todennäköisyys diabeteksen kuin niillä, jotka syövät täysjyväleipää.Sikäli kuin fyysinen ulkonäkö ja rakenne ovat huolissaan, täysjyväleipää on erottuva flecked ulkonäkö, usein hieman kitkerä maku, ja on raskaampi. Ground osia vehnän leseet ja alkiot ovat ilmeisiä, jolloin leivän karkeampi. Sen sijaan, valkoinen leipä on yleensä valkoinen, tasainen rakenne. Se on kevyt ja suhteellisen makeampi kuin koko vehnä.

Yhteenveto

Valkoinen ja täysjyväleipää ensisijaisesti erottaa käytetyistä jauhoista leivonnassa it- vehnäjauhoja entisen, koko vehnäjauhoja jälkimmäisen.

Valkoinen jauhot tehdään vasta siemenvalkuaisesta osa vehnän, kun taas koko vehnän kaikista kolmesta osasta, mukaan lukien leseet ja alkiot.

Koko vehnä on enemmän ravinteiden ja kuitupitoisuus verrattuna valkoisena.

Leivonnassa, koko vehnä on jäykempi ja vaatii enemmän vettä.