Ero yksisirkkaiset ja kaksisirkkaistenYksisirkkaisissa vs kaksisirkkaisheimosta

Anthophyta phyla, jota kutsutaan myös kukkivat kasvit, luokitellaan kahteen eri luokkaan. Ensimmäinen on yksisirkkaisten, jotka ovat tieteellisesti kutsutaan Yksisirkkaisille, ovat yksi ryhmistä kukkivat kasvit. Toinen ryhmä on nimeltään dicots tai dicotyledons. Nämä kaksi luokkaa kukkivat kasvit ovat erillisiä ja erilaisia ​​heidän peruskoostumus. Yksisirkkaisissa koostua yhdestä sirkkalehtitunnuksen, jota kutsutaan sirkkalehtien, kun kaksisirkkaisten koostuvat kahdesta alkion lehtiä. Itse asiassa, nimet luokat perustuvat sirkkalehtitunnuksen se tuottaa, joka on Monocotyledonae tai ?? yksi sirkkalehtien ?? ja Dicotyledonae tai ?? kaksi sirkkalehtien ??.

Pohjainen fysikaalisen kukkia, yksisirkkaisen kukat olisi terälehtiä jotka ovat yleensä jaollinen kolmella. Siksi sen terälehti kokonaismäärä on yleensä noin kolme tai kuusi. Kaksisirkkaisen kasvit olisi terälehti laskee noin neljä, viisi tai enemmän. Tämä ero ei kuitenkaan ole kovin luotettava, koska jotkut kaksisirkkaisten kasvien on vain kolme terälehtiä.
Kasvit on tämä verisuonten varsi järjestely, joka kutsutaan johtosolukkokimpuista. Ulkonäkö niput on pyöreä. Nähdä tämän selvästi, leikkaus koko varsi osoittaisi rengas tahrat sylinterimäisessä liikkeessä. Sillä yksisirkkaisissa, nämä niput näyttäisivät hajallaan ympäri varren varren kehän löydetään keskellä. Dicots olisi johtosolukkokimpuista keskitetty ympyröitä.

Erottaa niitä edelleen, voit viitata kasveja? - Root kehitystä. Kaksisirkkaisissa kasveissa, se alkaa alareunassa alkioiden, jotka kutsutaan sirkkajuuri. Lopulta tuotanto radicle luo juuren kudos, joka on läsnä paljon elämän ajan kasvi. Vuonna yksisirkkaisissa The radicle on poistettu laitoksesta. Kehittäminen adventitiously alkaa solmut varren. Näin ollen tunnetaan prop home, koska ne ovat yleensä ryhmitelty pohjassa varren.Kun se tulee lehdet, The yksisirkkaisten usein näytteille rinnakkaista ulostulo pisteen lehtien varren alas loppuun. Kaksisirkkaisen lehdet, toisaalta, on yleensä ulkonäkö että joskus reticulates välillä suurten suonien lehtiä. Kun se tulee toissijainen kasvun yksisirkkaisten ei ole kykyä tuottaa puuta ja kuorta. Dicots lisätä sen halkaisija johdetun kasvua. Siten se tuottaa puuta paremmin. Vilja ja heinät ovat yhteisiä esimerkkejä monocot kasvien taas hedelmiä, vihanneksia, mausteita, ja juuret pidetään usein dicots. Yksinkertaisesti dicots tuottavat ruokaa, muodostavat usein päivittäiseen ruokavalioon.

Yhteenveto:
1. yksisirkkaisissa on yksi sirkkalehtitunnuksen taas dicots kaksi alkion lehtiä.
2. yksisirkkaiset tuottaa terälehtiä ja kukan osat, jotka ovat jaollinen kolmosta? - Vaikka dicots muodostavat noin neljä viiteen osaan.
3. yksisirkkaisen varret ovat hajallaan kun dicots ovat renkaan muodossa.