Ero Self-Rising ja All-Purpose (Jauhot)Self-Rising vs All-Purpose (Jauhot)

Jauhot on yksi yleisimmin käytetty jauhe aineita ruoanvalmistukseen ja ruoanlaittoon. Jauhot on valmistettu jauhamalla vehnä, katkottua sato tai kasvin monissa maissa ja kulttuureissa ympäri maailman.

Koska leipä (ja kaikki sen myöhemmät tyypit ja luokitukset sivutuotteita) on tuote jauhoja ja myös peruselintarvike, on olemassa monenlaisia ​​jauhoja olemassa tuottamaan erilaisia ​​elintarvikkeita.

Yksi tunnustettu tyyppisiä jauhoja on kaikkiin tarkoituksiin jauhoja. Kuten nimi kertoo, tällainen jauho on hyvin käytännöllinen ja sitä voidaan käyttää monin eri tavoin. Se löytyy usein paikallista ruokakaupoissa ja on usein pohjana muun tyyppisiä jauhoja. Monikäyttöinen tai vehnäjauhoja koostuu maa kovaa ja pehmeää vehnää. Se voidaan edelleen luokitella ja myydään rikastettu, valkaistu tai valkaisematon. Tämäntyyppinen jauhot sisältää gluteenia, joilla tavallisesti arvio 8-11 prosenttia proteiinia sen valmistuksessa.

Edelleen luokitukset kaikkiin tarkoituksiin jauhoja sisältävät; rikastettu, valkaistu tai valkaisematon jauhoja. Valkaistut jauhot sisältää vähemmän proteiinia tai gluteenia verrattuna valkaisematonta jauhoja. Jokaisella jauho on oma käyttötarkoituksia eri leipätuotteissa. Toisaalta, rikastettu jauhot on lisätty rautaa ja B-vitamiineja, kuten tiamiinia, niasiinia, riboflaviini, ja foolihappoa.

Vehnäjauhoja ei nouse, ellei nostatusaineena lisätään (tai resepti osoittaa). Vehnäjauhoja voi ostaa suuria määriä ja ne voidaan säilyttää viileässä ja kuivassa paikassa noin kahdeksaa kuukauden ajan turvallisesti suljetussa astiassa. Jauho voi myös olla jäähdytetty jopa noin vuoden.

Toisaalta, itse nouseva jauhot on tyyppi jauho, joka sisältää leivinjauhe ja suola. Leivinjauhe, tai hapate, on vastuussa aiheuttaa jauhot nousta omasta. Mitattuna ravintoarvo, itse nouseva jauhot on vähän proteiinia, ja sen soveltaminen (leivonnassa reseptejä) yleensä ei ole aihetta lisätä leivinjauhe tai suolaa.

Self nouseva jauhot voidaan valmistaa kaikkiin tarkoituksiin jauhoja. Reseptejä tämän tyyppisen jauhon vaihdella, mutta menetelmä on yksinkertainen. Lisää vain koko yksikön leivinjauhe ja puoli yksikkö suolaa vehnäjauhoja. Yhdistyvät kaikki elementit / ainesosia johtaa itsestään nouseva jauhot.Toinen tärkeä ero näiden kahden tyyppisiä jauhoja on niiden maku. Vehnäjauhoja ei ole makua, kun taas itse nouseva jauhot on aavistuksen suolaa. Koska molemmat jauhot ovat samankaltaisia ​​väri ja ulkonäkö, tämä maku testi on usein käytetty menetelmä tunnistamiseen yhdenlaista jauhoja toisesta.

Monissa leivonnassa reseptejä, resepti yleensä ilmoittaa, minkä tyyppistä jauhojen mukana prosessissa. Sekä vehnäjauhoja ja itse nouseva jauhot voidaan korvata toisiaan, mutta siellä pitäisi huolellisesti lisäämällä tai vähentämällä ainesosia, erityisesti leivinjauhe kuin nostatusaineena ja määrä suolaa.

Yhteenveto:

1. Suurin ero kaikkiin tarkoituksiin (tai tavallinen) jauhoja ja itsestään nouseva jauhot on meikki molempia. Vehnäjauhoja ei ole muita aineita tai ainesosia, kun taas itse nouseva jauhot on kaikki tarkoitukseen jauhot, leivinjauhe ja suola. Leivinjauhe toimii kohotusaine jauhot.

2. Toinen ero on valkuaispitoisuus molemmat jauhot. Vehnäjauhoja on suurempi proteiinipitoisuus verrattuna itse nouseva jauhot.

3. maku on myös indikaattori tunnistaa kunkin jauhoja. Itsestään nouseva jauhot on hieman suolainen maku kun taas kaikkiin tarkoituksiin jauhoja ei ole makua.