Ero Idaho ja Russet perunatIdaho vs Russet perunat

Idaho perunat ovat peruna kasvatetaan valtion Idaho Yhdysvalloille, ja 'Russet' on yksi monista lajikkeiden Idaho perunoiden tai Idaho-viljelty perunaa viljellään Idaho ja muiden valtioiden USA samoin.

Idaho Potato
Perunat kasvanut Yhdysvaltain valtion Idaho kutsutaan Idaho perunoita. 'Idaho peruna' ja 'Grown in Idaho' tiivisteet ovat sertifikaatit, jotka on liittovaltion rekisteröity. Nämä tiivisteet tai tavaramerkit kuuluvat IPC, Idaho Potato komissio. On yli 30 eri lajikkeiden perunoiden kasvanut Idaho State, mutta ei lajike, joka on nimeltään 'Idaho peruna.' Eri lajikkeiden perunoiden kasvanut Idaho ovat; Punaruskea Burbank, Yukon Gold, poikasia, Red jne ylivoimaisesti suosituin erilaisia ​​Idaho peruna on punaruskea Burbank.

Idaho perunat ovat tunnettuja kaikkialla maailmassa. Mikä tekee niistä erilaisia ​​perunaa viljellään muissa valtioissa on ilmasto, vulkaaninen maaperä, ja kastelu, joka auttaa erottamaan maun Idaho peruna.
Sekaannus Idaho peruna ja Russet on yleistä. Ihmiset yleisesti käyttää termiä 'Russet peruna' for 'Idaho peruna', joka oli kiistänyt Southern District of New York, ja tuomari vahvisti, että nämä kaksi termejä ei tule käyttää vaihdellen. Russet peruna ei ole Idaho peruna. Russet peruna on yksi lajikkeiden Idaho-kasvatettu perunaa.

Russet Potato
Punaruskea perunat kasvatetaan monissa valtioissa kuin Yhdysvaltoihin, mutta tunnetuin punaruskea viljellään Idaho. Se on yleisin peruna Yhdysvalloissa Niitä kutsutaan myös Russet Burbank tai Burbank peruna. Punaruskea kehitti Luther Burbank 1870, Lunenburg, Massachusettsissa vahingossa. Se on johdettu lajike nimeltään Early Rose.
Russet peruna on soikea, ja on verkkomainen, punaruskea värinen tai ruskea iho. Nämä ovat korkeita B6-vitamiinia, C-vitamiinia, ja hiilihydraatteja tai tärkkelystä. Sokeripitoisuus on korkea, ja 3-4 gm. ravintokuitua on läsnä. Ruskistumat on 120-135 kaloria per keskikokoisen peruna ja ovat alhainen natriumpitoisuus, kolesteroli, ja tyydyttyneitä rasvoja.Niitä käytetään pääasiassa leivontaan ja paistamiseen tai muussaamiseen. Niitä voidaan myös käyttää kiehuvaa ja keittoihin. Ruskistumat ei nimenomaan käytetään tekemään perunalastut. Ihon Russet pidetään hyötyä terveydelle, mikä olisi sisällytettävä ja ruoanlaitto.
Ne tulisi säilyttää viileässä, pimeässä, ja kuivissa tiloissa, ja lämpötilan on oltava 45-50 celsiusta. Ne ovat melko edullisia ja edullinen, herkullinen. Ne ovat suosituimpia ja tunnettu perunoita Yhdysvalloissa.

Yhteenveto: