Ero herneet ja pavutHerneet vs Pavut

Herneet ja pavut ovat helposti tunnistanut keskenään, koska ne ovat molemmat palkokasveja ja siemeniä. Ne ovat myös jäseniä yhdestä saman perheen C Leguminosae (nykyisin tunnetaan nimellä Fabaceae). Se 'on vain, että heillä on merkittäviä eroja, jotka shouldn 't voida jättää huomiotta.

Päällimmäisenä, pavut kuvataan suuri siemen kasveja. Termi 'papu' todella käytetään kuvaamaan siemenen härkäpapu. Myöhemmin, sen kuvaus on laajennettava kattamaan ne kuuluvat sukuun Phaseolus kuten yhteisen ja juoksija pavut. Pavut sisältävät myös maukas siemenet ja palot yrttejä. Samoin siemenet muiden Leguminosae pensaita tai puita, kuten tapauksessa kahvin ja kaakaon, joita pidetään edelleen pavut, koska ne molemmat muistuttavat tavallisia pavut. Muut siemenet kuin vaniljatangot kutsutaan sellaisenaan, koska ne muistuttavat vastaavia palot luonnollisina pavut. On olemassa monenlaisia ​​papuja kuten Ranskan pavut, juoksija pavut, kuivaus pavut ja härkäpavut (härkäpapuja American alueilla).

Herneet ovat osa suvun Pisum ja lajia sativum. Tyypillisissä ruoanlaitto, herneet pidetään vihannekset mutta he ovat silti luonnollisesti esiintyvä hedelmää. Useimmat herneet näkyvät ympäri siemenet sisällä herneenpalkoja. Tämä sato viihtyy aikana viileämpi kausi. Että 's, miksi he ovat yleensä istutetaan talvella tai ennen puhkeamista kesällä (edelleen vaihtelee tiettyyn paikkaan). Jokainen herneen sanotaan punnita sisällä +0,1-+0,36 gm. Keskimäärin.

Herneet yleensä kylvetään syvä (30 40 mm.) Joko kaksinkertainen tai kaventuneet rivejä. Ensisijainen herneen lajikkeet nykyään voi päästä korkeus 450 1500 mm. kanssa Greenfeast herneet on hyvin tunnettu. Muita herneet, että ovat saamassa suosiota ovat lumen herneet sokeriherneistä.Kaikkein selvä ero näiden kahden välillä on ominaista niiden varret. Herneet on koverrettu varret kun pavut hallussaan vakaampi niistä. Joko palkokasvien, pitempi niitä tarvitse ritilät kunnolla kasvaa ja toimii tukea. Useimmat pavut juuri langan itsensä yli tukensa taas herneet käyttävät lonkeroita (niiden lehdet) ja kiertyä. Tässä yhteydessä, pavut puuttuu tendrils verrattuna herneitä.
Lisäksi rakenteessa sirkkalehtien kehitys on myös erilainen siinä mielessä, että nämä rakenteet tulevat ulos maasta, kun kyseessä on pavut kun taas herneet näiden sirkkalehtien eivät synny. Pavut, erityisesti ne, jotka kiivetä, kylvetään sisällä laajempaa syvyyttä kuin herneet noin 25-50 mm.

Yhteenveto:

1. Peas on ominaista niiden ontto varret kun pavut hallussaan vakaampi varret.
2. Yleensä pavut puuttuu lonkeroita verrattuna herneitä, jotka käyttävät niiden lehtien lonkeroita ja kiertyä.
3. Herneet käsitellään vihanneksia valtakunnassa ruoanlaitto, vaikka ne ovat tavallisesti hedelmiä.