Ero vaalea leipä ja vehnä leipääValkoinen leipä vs vehnä leipää

Leipä on peruselintarvike valmistettu keittämällä taikina jauhoja ja vettä ja yleensä muilla ylimääräisiä ainesosia. Taikinat ovat yleensä paistetaan, mutta joissakin kulttuureissa leipää voidaan höyrytetty, paistettu tai paistetaan koskevasta kelaamattomia pannulle. Leipä voidaan hapanta tai happamatonta. Ne ovat laajasti käytössä ainesosia luomisessa leipä ovat maito, sokeri, munat, hedelmät, vihannekset, pähkinät, siemenet, ja mauste.

Leipä on yleensä valmistettu jauhoista vehnätaikinaa, viljellyt käytetään hiivaa, jonka avulla on mahdollista nousta, ja sitten uunissa paistetaan. Koska suuri gluteenia tasolla (joka antaa taikinan 's pehmeys ja joustavuus), vehnän on merkittävä viljan käytetyn leivän valmistuksessa, mutta se voidaan tehdä myös pois muista jauhoista vehnästä lajit kuten durumvehnä ja speltti, ja maissi, ohra , ruis ja kaura.

Vehnäleipä voidaan myös nimitystä koko jyvä leipää tai täysjyväleipää. Siksi se on enemmän kuitupitoisuus kuin valkoista leipää. Jauho, jota käytetään tekemään valkoista leipää usein tapahtuu valkaisu läpi kemikaaleja kuten klooridioksidia tai kaliumbromaattiliuoksen jotta lievä keltainen väri poistetaan ja tekemään leivonnassa ominaisuuksia ennustettavissa.

Jauhot käytetty valkoista leipää, mutta poistaa myös ravintoaine kuitua, B-vitamiineja, rautaa ja hivenaineita minkä vuoksi useimmat terveyden tajuissaan ihmiset haluavat syödä vehnäleipää sijasta valkoista leipää. Tämä sisältää riboflaviini, tiamiini, niasiini sekä rautaa. Valkoiset leipä, usein mieluummin ihmiset sen verran makeampi maku ja hienompi rakenne, säilyy olennaisena lähteenä keskeisiä ravintoaineita tasalla.

Kuitenkin tietysti siellä ravitsevaa elementit ovat edelleen parempia kuin ne käytetään linnoittaa ole niin terveellisiä tuotteita. Esimerkiksi saadakseen kuitupitoisuuden yhden täysjyväleipää, kohdalla pitäisi syödä 8 kpl valkoista leipää.

Kuitupitoinen leivät, kuten vehnä leivät on todettu vähentävän riskiä sydänkohtaus johtuen niiden erinomaisesta kuitupitoisuus. Tutkimusten mukaan yliopistosta Washington, yhtenä siirtyy valkoisesta täysjyväleipää, vähentää mahdollisuuksia ottaa sydänsairaus kääntyy 20 prosenttiin.

Koko vehnäleipää 's kuitupitoinen auttaa myös moitteettoman toiminnan ruoansulatuskanavan ja erityselimiin järjestelmiä. Monet maan suojan puolustajat ovat myös pyritty tukemaan vehnä leipä, ei valkoinen leipä. Tämä johtuu tuotannossa vehnäleipä, koska se ei ole muiden käsittelee että valkoinen leipä tarpeita on enemmän maa ystävällinen.Miten määritetään todellinen täysjyväleipää muista jäljitelmät ja look-alikes? Vain siksi, että leipä on ruskea doesnt 't tarkoita sitä täysjyväleipää. Tutustu ainesosia kuin kirjoitettu pakkaus ja varmista, että ensimmäinen ainesosa (joka on yleensä se, jolla on eniten määrä), on koko vehnän tai koko aterian jauhot sijasta rikastettua vehnäjauhoja tai vain vehnäjauhoja. läsnäolo karamellin on myös osoitus siitä, että leipä edessä ei ole totta tummaa leipää, koska se on värjätty sijaan. yleinen sääntö on, sitä vähemmän ainesosat leivän, luonnollisempi se on. läsnäolo koko aterian tai koko vehnäjauhoja pääainesosana on myös hyvä merkki, se olisi parempi niin sinulle ja planeetan.

YHTEENVETO

? Valkoinen leipä on valmistettu jauhoista, jotka sisältävät vain endospermiä, kun taas vehnäleipä käyttää sekä endospermin ja leseet.

? Wheat leipä on enemmän kuitupitoisuus sekä muita ravitsemuksellisia arvoja verrattuna valkoista leipää.

? Ei kaikki tummaa leipää ovat vehnäleipää. Jotkut ovat valkoinen leipä naamioitu vehnäleipää värittämällä se karamelli, jotta se näyttää ruskea.