Ero hedelmät ja pähkinätHedelmät vs pähkinät

Kun määritellään erottuva biologisesti, ero hedelmät ja pähkinät olisi oikeastaan ​​mitään. Yllättynyt? Vaikka on olemassa monia ilmeisiä eroja, tiedeyhteisö katsoo pähkinä samaksi kuin hedelmiä, ainakin ulkokuori mutterin on hedelmä. Määritelmä hedelmä on yksinkertaisesti ilmoitettu, koska erottuva kypsä munasarja tahansa kukka, kasvi tai puu, joka sisältää siemeniä. Koska mutteri että syömme on teknisesti siemen, uloin kerros (shell) pidetään hedelmä.

Vahvistettaessa ero hedelmät ja pähkinät, se 's myös tärkeää ymmärtää, että meillä on taipumus sekoittaa pähkinöitä kanssa palkokasveja (maapähkinöitä), tai drupes (kookospähkinöitä ja mantelit). Jos haluat käyttää yksinkertaisin määritelmä pähkinä, se on hedelmä, joka täytetään vain yksi siemen, joka on myös kova ulkokuori, että tyypillisesti doesnt 't split, tai pudota, kun mutteri kypsyy.

Hedelmät, että me yleensä liittävät hedelmät perheen todennäköisesti joko pehmeitä tai hellä, eikä kovaa crispiness pähkinä. Ei kaikki mutterit on potentiaalia kasvaa kasvi tai puu, mutta siemenet ovat sisällä hedelmiä on mahdollisuuksia menestyä kuin hedelmäkasvit kasvi.

Tietenkin yksi suurimmista ja ilmeisiä eroja, on miten käytämme jokaisen ruokaa. Hedelmät yleensä mehut, ja käytämme näitä mehut, jotta juoda terveellisiä juomia, jotka ovat täynnä vitamiineja, antioksidantteja, ja mineraaleja. Pähkinät myös vitamiineja, antioksidantteja, ja mineraaleja, mutta puuttuvat mehua, eikä niitä yleensä pidetä jotain, joka voisi muuntaa maukas neste.Keittämöstä eväs leivontaan, käytämme pähkinöitä ja hedelmiä eri tavoin. Vaikka se 's ei ole harvinaista sekoittaa hedelmät ja pähkinät, meillä on yleensä hallitseva maku, joka palvelee maku lautasen. Jos me' uudelleen kallistumassa kohti makea, käytämme suurempi osa hedelmistä. Jos luomme maustetut tai suolaisia ​​ruokia, mutteri makuja vallitsevat.

Tässä 's pieni pala trivia hauskaa: