Ero Sushi ja Maki? Sushi? vs Maki

Sushi on riisi astia, joka on maustettu etikkaa ja höysteenä kalaa ja muita mereneläviä kuten täytettä, tai se on rullattu sisälle nori, kuivattu ja puristettu arkki merilevää. Se on japanilainen ateria, joka perinteisesti koostui käynyttä kalaa ja riisiä. Käynyt kala kulutetaan ja riisiä heitetään pois.

Moderni japanilainen sushi, joka on sushi että tunnemme tänään alkoi lopussa Edo aikakauden Edo, joka nyt tunnetaan Tokio, Japani. Sen keksi Hanaya Yohei ja tunnetaan Edomae Zushi koska kalat, joita käytettiin pyydetty Edo-mae tai Tokionlahdelle. Sitä ei käynyttä vaan syödään tuoreena käyttämällä käsiä ja kulutetaan kaikkialla.

Se on helppo ja nopea valmistaa. Tärkein ainesosa on sushiriisi joka on japanilainen riisi, joka on lyhyt jyvät ja on tahmea kun keittää. Muita aineita ovat viinietikka ja erilaiset päällysteet ja täytteet, joita lisätään vaihtelua.Sushi on useita tyyppejä, joita ovat:
??? Nigirizushi, joka muodostuu kädet ja koostuu pitkulaisen kasa riisiä wasabi ja täytettä tehty lohi, tonnikala, ja muut äyriäiset, jotka ovat sitoutuneet riisillä ohut kaistale nori. Tämä sushi on kahdenlaisia: Gunkanmaki tai sotalaiva rulla ja Temarizushi tai pallo sushi.
??? Oshizushi, jota kutsutaan myös painetaan sushi ja on lohkon muotoinen.
??? Inarizushi, joka on paistettua tofua täynnä sushi riisiä.
??? Chirashizushi, jota kutsutaan myös hajallaan sushia ja laitetaan kulhoon ja päällä sashimi ja garnishes.
??? Narezushi, joka tunnetaan kypsynyt sushi ja on samanlainen kuin perinteinen sushi fermentoitu kalaa.
??? Makizushi tai Maki, joka on rullattu nori käyttäen makisu tai bambusta matto. Se on sylinterimäinen ja viipaloidaan kuudesta kahdeksaan purra kokoisen palan. Sen lisäksi nori, se voidaan myös kääriä munakas, soija paperia, kurkku, tai persilja.
Maki on monia tyyppejä, jotka ovat:
??? Fotumaki, suuri lieriömäinen tela, jossa on kaksi tai kolme täytettä muodostavat vihannekset tai pieniä mätiä tai hienonnettu tonnikala.
??? Hosomaki, ohut rulla, joka sisältää vain yhden täyte, joka on yleensä tonnikala, kurkku, kanpyo, porkkanaa, tai avokado. Tämä sushi on useita lajikkeita: Kappamaki, Tekkamaki, Negitoromaki, ja Tsunamayomaki.
??? Temaki, iso kartion muotoinen sushi rullattu kanssa nori kanssa täytteet valuu ulos leveämpi pää.
??? Uramaki, keskikokoinen lieriön sushi kahden tai useamman täytettä kanssa nori sisäpuolella eikä ulkopuolella kuten muutkin Maki tyyppejä.

Yhteenveto:

1. Sushi on japanilainen ruokalaji, joka on valmistettu etikka-maustettu riisi, päällä tai rullata eri täytettä ja täytteet, kun Maki on toinen sushi.
2. Sushi voi rullata nori, sijoitetaan kulhoon, tai painetaan ja suorakulmion muotoinen tai pitkulainen kun Maki on vain rullattu nori.