Ero Jalapeno ja Habanero paprikatJalapeno vs Habanero paprikat

Jalapeno ja habanero kaksi kuuluisaa lajikkeiden chili jotka ovat katkottua monia ruokia ja ruokia.

Sekä jalapenoa ja habanero chili käytetään monissa mausteinen ruokia, etenkin Meksikon ja Yucatan ruokaa. Molemmat chili käytetään salsa, marinadit, laskut, kastikkeet, ja muiden elintarvikkeiden muotojen. Ne lisätään myös juomia antaa heille hieman mausteita ja maalin.
Habanero ja jalapeno paprikat ovat myös helposti saatavilla markkinoilla. Supermarketit ja muu markkinoiden kuljettaa niitä tuottaa.

Jalapeno on viljelytekniikoilla Capsicum vuodessa. Sen epäkypsä muodossaan jalapeno on vaalean tai tumman vihreä väri. Sen ikäiseksi, jalapeno kehittää punaisen värin. Jalapenos yleensä syödään, kun ne ovat raakoja.

Habanero (havannapaprika) on myös vihreä kun kypsymätön ja muuttuu eri värejä; punainen, kirkas keltainen tai oranssi kypsänä. On olemassa myös muita väri lajikkeita, kuten musta, ruskea valkoinen ja vaaleanpunainen.

Jalapeno on keskikokoinen chili kanssa pitkulainen, hoikka muoto. Jalapeno antaa lämmin, polttava tunne kun kulutetaan. Sitä vastoin habanero chili voi olla lyhty muotoinen, pyöreä tai pitkulainen joka tuo voimakkaan kuuma tunne, kun syödään.

Mitä Scoville Heat Units, Jalapeno tulokset 2,500-8,000 Scoville lämmön yksiköitä verrattuna habanero 's 100,000C300,000 Scoville Heat Units. Kaiken habanero on kuumin erilaisia ​​chili. Red Savina, yksi erilaisia habanero, pidetään maailman 'kuumin chili kanssa 580000 Scoville Heat Units.Scoville Heat on luottoluokitusjärjestelmää tai mittauksesta chilipaprika 's kapsaisiini sisältö ja lämmön tasolla. Sen kehitti amerikkalainen nimeltä Wilbur Scoville. Tässä mittauksessa suurempi Scoville Heat Unit tarkoittaa, että paprika sisältää enemmän lämpöä ja kapsaisiini.

Lämpö jalapeno ja habanero chili johtuu kapsaisiini, kemiallista yhdistettä. Erityistä huolellisuutta ja yllään käsineet ovat suositeltavaa käsiteltäessä minkäänlaista chili, varsinkin kun kyseessä on habanero. Käsineet toimivat suojaavan esteen kapsaisiini ja iho, koska kemiallinen yhdiste voi aiheuttaa ihoärsytystä. On myös suositeltavaa pidättäytyä koskemasta silmiä käsittelyn chili (joko jalopeno tai habanero), koska kapsaisiini voi myös aiheuttaa polttaminen silmät, silmä punoitusta ja ärsytystä.

'Habanero' tarkoittaa kirjaimellisesti 'Havana', kun taas 'jalopeno' on nimetty Xalapa, Veracruz.
Lievä tai kuuma sää on ihanteellinen sää kasvaa jalapeno kasvi, kun habanero kasvi viihtyy hyvin kuumissa olosuhteissa. Jalapeno edellyttää myös jatkuvaa kastelua sen kehittämistä, mutta habanero vaatii vain kastelua, kun se 's kuivana.

Yhteenveto:

1. habanero ja jalapeno kaksi lajikkeiden chili, joita käytetään pääasiassa monia ruokia ja ruokia.
2. jalapeno on chilipaprika joka on ohut ja pitkänomainen. Sitä vastoin habanero voi esiintyä kolme muotoja; lyhty, pitkulainen, ja pyöreä.
3. Yksi ero on Chili 's kypsä väri. Sekä jalapeno ja habanero ovat vihreitä, kun raakoja. Kypsä jalapeno muuttuu punaiseksi, kun habanero pippuria muuttuu muita värejä lisäksi punainen. Habanero chili voi olla keltainen, oranssi, musta, ruskea, vaaleanpunainen, ja valkoinen.
4. selkeimmistä ero habanero ja jalapeno on Scoville Heat Units. Scoville Heat yksiköitä mitata kuinka kuuma tai kuinka paljon kapsaisiini pippuri sisältää. Jalapeno valuuttojen välisistä 2,500C8,000 Scoville Heat Units. Sen sijaan habanero tulokset 100,000C350,000 Scoville Heat Units sijoitusta sitä erittäin kuuma. Tämä tekee habanero voimakkaampi ja kuumempi chili kuin jalapeno.