Ero Jasmine ja basmatiriisin 'Jasmine' ja 'Basmati' Rice

Riisi on peruselintarvike Aasiassa, Lähi-idässä, Latinalaisessa Amerikassa ja Länsi-Intian. Se on tärkein viljaa, joka on tuotettu ihmisravinnoksi. Se tarjoaa hiilihydraatteja, jotka ovat olennainen energialähde.

Se voidaan keittää keittämällä tai höyryssä ja se voi myös tehdä puuroa, joka on perinteinen ruoka niille, jotka ovat sairaita. Se voi jopa olla osaksi nuudelit tai riisijauho, joka voidaan valmistaa riisimaitoa, vuoksi, ja muita juomia.

Riisi on monia lajikkeita suurin kokoelma International Rice Research Institute (IRRI) Filippiineillä. Kaksi yleisimmin käytetty riisi lajikkeet ovat Jasmine ja Basmatiriisi.

'Jasmine Rice'Jasmiiniriisi on riisi lajike, joka on pitkä jyviä että maistua hyvältä. Se tuli alunperin Thaimaasta ja tunnetaan tuoksuva riisi, koska sen erottuva kukallinen tuoksu. Se oli viljelty ylängöllä Thaimaassa Thai korvauksen. Vaikka se on tahmea keitettäessä, sillä on vähemmän amylopektiinipitoisuus kuin muut riisilajikkeilla joten se on vähemmän tahmea kuin useimmat. Sitä käytetään erityisesti aasialaisen keittiön että ominaisuudet ruokia Kiinasta, Thaimaasta ja Japanista. Se on glykeeminen indeksi 109 ja soveltuu niille, jotka tarvitsevat nopeasti energiaa toipuminen äärimmäisen liikunnan ja ne, jotka ovat kokeneet hyvin alhainen verensokeritaso.

'Basmatiriisin'

Basmatiriisi on riisi lajike, joka on kotoisin Intiasta ja Pakistanista. Sen jyvät ovat pidempiä kuin useimmat muut riisilajikkeilla. Kun keitetty, Basmatiriisi ei tartu toisiinsa, vaan pysyy kuivana, pörröinen, ja vapaasti virtaava. Se on tuoksuva ja on herkkä maku. Se tunnetaan myös 'soft riisiä.' Se on viljelty Punjabin alueella Intiassa, ja se tulee useita lajikkeita. Kaksi suosituinta lajikkeet ovat ruskea ja valkoinen basmatiriisi. Se on glykeeminen indeksi on välillä 56 ja 69, mikä tekee siitä sopivan diabeetikot. Sitä pidetään kallein riisi lajike maailmassa. Basmatiriisin käytetään perinteistä intialaista ja Lähi-idän ruokia. Se tarjoillaan yleensä pähkinät, kuivatut hedelmät, vihannekset, lammasta, kanaa marsala, ja mausteet.

Yhteenveto:
1. Jasmine riisi on kukkaistuoksu taas basmatiriisiä on pähkinäinen aromi.
2. Jasmine riisi on tahmea, kun Basmatiriisi on pörröinen.
3. Jasmine riisi on lyhyempi jyviä taas Basmatiriisi on pidempi jyviä.
4. Jasmine riisi on kotoisin Thaimaan kun Basmatiriisi on kotoisin Intiasta ja Pakistanista.
5. Jasmine riisi on glykeeminen indeksi 109, kun taas basmatiriisin on glykeeminen indeksi 56-69.
6. Jasmine riisi on parhaiten Aasian ruokia, Basmatiriisi sopii parhaiten Intian ja Lähi-idän ruokia.
7. Jasmine riisi on hyvä niille, jotka tarvitsevat äkillisiä energiaa, kun taas basmatiriisille hyvä niille, jotka kärsivät diabeteksesta.