Ero Tumma suklaa ja valkoinen suklaaTumma suklaa vs Valkosuklaa

Tumma suklaa on tehty lisäämällä sokeria ja rasvaa sisältävään seokseen cacao. Tunnetaan 'makea suklaa' mukaan Yhdysvaltain hallitus, sekin tarvitsee 15 prosenttia pitoisuus pois suklaa nestettä. Mukaan sääntöjen Euroopassa, on oltava vähintään 35% kaakaota käytettäväksi pimeässä suklaata. Muodostetaan valkosuklaa, sokeri, kaakaovoi, ja maidon kiintoainesta sekoitetaan.

Vaikka se on sama rakenne aivan kuten tummaa suklaata, sen ei 't on kaakaota. Tämä johtuu useiden maiden don 't ottaa valkosuklaa todellisina suklaa. Kaakaopitoisuus on parasta tavallinen tyyppi tummaa suklaata covertures on noin 70%, kun taas vain 35% kaakaota sisältyy hienoin valkosuklaa covertures.

Kuten World Cocoa Foundation, noin 50 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa luottavat kaakaota, kun se tulee heidän tulonlähde. Valkoinen suklaa tehdään samalla tavalla kuin tumma suklaa; mutta siitä puuttuu muita ainesosia kuten kaakaomassaa, viina, tai jauhe.

Käsittely on ensimmäinen askel tuotantoprosessissa, jossa kaakao palot on korjattu, pavut poistetaan palot ovat käymisteitse, sitten kuivataan ja kuljetetaan valmistava yritys. Pavut ovat sitten puhdistaa; Seuraava on paahdettu, ja sitten arvostellaan. Kuoret poistetaan sitten ottaa pois ulokkeet, jotka sitten maahan, muuttaen sen neste, jotka näin ollen tuottavat suklaa nestettä. Tämä voidaan käsitellä keksiä kahden muun suklaa formsCcocoa voita ja kiintoaineita.

Käsittelyn jälkeen sekoittamista tapahtuu. Pohjimmiltaan kyse sekoittamalla niiden ainesosat yhteen. Tumma suklaa on lähinnä kaakaovoita, sokeria, kaakaomassa, sekä vaniljaa. Sillä valkosuklaa on sokeri, vanilja, maitoa, ja kaakaovoi. Suklaa seos pidetään nestemäisessä muodossa lämmön kitkaa.

Pituus tämän prosessin määrittelee laadun, koska se tuottaa sokerin ja kaakaon hiukkaset, jotka ovat liian pieniä kielen havaita, antaa sille tasaisemman tuntuu kun suun sisällä. Ne tallennetaan ja säilytetään kunnes karkaisu on valmis aloittamaan. Karkaisu takaa kuvioidut kiillon ja rapea purema käsitellään asianmukaisesti suklaa; seurauksena huomattavasti pienen voita kiteitä kaakaota. Sen ensisijaisena tarkoituksena on taata lopputuotteen laatua suklaata tuote.

Yleisesti, suklaa on herkkä kosteuden ja lämpötilan. Ihanteellinen varastointi- ovat 15.-17 asteeseen. Tumma suklaa yleensä sulaa helposti huoneenlämmössä, koska sen koostumus, kun taas valkoinen suklaa voi jäädä kiinteitä huoneenlämmössä ja vielä sulaa helposti suussa.

Punakoiso suklaa tunnetaan suklaa nestettä, joka on joitakin sokeri, lisää vanilja, kaakaovoi, sekä lesitiiniä. Semisweet suklaa on tumma suklaa on alhainen sokeripitoisuus. Vaikka punakoiso suklaa on vähemmän sokeria ja enemmän nestettä; molemmat voidaan käyttää vaihdellen leivonnassa.Koska sen korkea kaakaopitoisuus, tumma suklaa on runsaasti epicatechin ja galliinihapon, joiden uskotaan omaavan sydäntä ominaisuuksia. Koska se on suuri määrä kaakaota, tummaa suklaata tiedetään olevan runsaasti epicatechin sekä gallushappona molemmat uskotaan olevan ominaisuuksia, jotka suojaavat sydäntä. Kun nautitaan vain oikea määrä, tämä voi myös auttaa vähentää mahdollisuutta aiheutuu sydänkohtaus. Tumma suklaa on myös tuonut esiin myönteisiä vaikutuksia, kuten syövän vastaisia, aivot stimulaattori, yskä preventor ja antidiarrheal vaikutuksia. Seksuaalista kulma on vielä todistettu. Valkoinen suklaa on korkea kaakaovoita, ja voi olla runsaasti sokeria ja maitoa sisältöä, joten se ei yleensä ole kovin hyviä ihmisiä, jotka pyrkivät laskevan kalorimäärää.

Koska puuttuminen kaakaon kiintoaineiden valkosuklaa, se ei sisällä teobromiinia. On turvallista kuluttaa eläimiä. Tumma suklaa ja muita kaakaon kiintoaineita ei suositella eläinten ruokintaan, koska ne voivat olla erittäin haitallista heille.

YHTEENVETO

? White ja tummaa suklaata valmistetaan samalla tavalla, paitsi ero ainesosia.

? Valkoinen suklaa on samat ainesosat kuin tummaa suklaata lukuun ottamatta kaakaomassa, joka valkosuklaa puuttuu.

? Tumma suklaa sulaa helpommin ja nopeammin huoneenlämmössä kuin valkoinen suklaa.