Ero ja paistamiseenPaahtamalla vs Leivonta

Jotta aloittelija ruoanlaitto maailmassa ja paistamiseen saattaa merkitä sitä, että nämä kaksi ovat yksi ja sama valmistusmenetelmiä. Vaikka jotkut ihmiset käyttävät sanoja 'paahtamalla' ja 'paistaminen' synonyymeinä, on muutamia, mutta selviä eroja näiden kahden valmistusmenetelmiä.

Se 's helppo sekoittaa kahta koska molemmat menetelmät ruoanlaittoon ovat lähes samat. Vaikka niiden nimet ovat lähes samat. Käytäntö paahtamisen vasta myöhään 19th century, tunnettiin leivonnassa. Molemmat menetelmät ovat samanlaisia ​​ominaisuuksia käyttämällä epäsuora ja kuivaa lämpöä kokki. kuiva tai epäsuora lämpö tarkoittaa, että ruoka on keitetty keskipitkän kuten ilmaa, ja mainittu ruoka ei altistu lämmönlähde.

Kypsennys on riippuvainen konvektion prosessia. Tässä prosessissa, lämpö välittyy ilman kautta kokki ruoka avoimessa tilassa tai suljetussa laite kuten uunissa. Kuuma ilma kiertää ja ympäröi ruokaa tietyn ajan, kunnes ruoka kypsyy. Tässä tilanteessa on välttämätöntä olla lämmönlähteen ja raikas ilmankierto elintarvike- 's asetusta.

Suurin ero ja paistamiseen on elintarvikkeiden ryhmää, jotka keitetään kahteen ryhmään. Paahtamalla tehdään yleensä lihaa ja vihanneksia (erityisesti juureen ja polttimo erilaista). Mitä lihaa, tahansa sopii paistettavaksi C siipikarjaa, nautaa, sikaa, lammasta, kanaa, kalkkunaa, lampaanliha, ja vasikanliha. Suuret lihapalat ilman täytteenä ovat myös ihanteellisia paistamiseen. Paahtaminen on myös täydellinen vihanneksia, kuten perunoita, kesäkurpitsa, kurpitsa, nauris, ja muunlaisia ​​vihanneksia.

Toisaalta, leivontaan on hyvin mukana leivonnaisia ​​kuten leipä, kakut, leivonnaiset, piirakat, tortut, piiraat, evästeet ja keksejä. Se on myös ruoanlaitto menetelmä rahka ja vanukkaat. Muut kasvikset voidaan paistetaan kuten perunat, omenat, papuja, pataruoat, pasta, pretzels, ja pieniä osia lihaa, kuten lihamureke. Leivonta on sovellettavissa myös koko lihaa tai ilman täytteenä tai päällyste.Ruokatavaran, vuonna paahtamalla, on joko asetetaan telineeseen tai laittaa paistinpannun tai keitetään sylkeä tai varrasuuni (spinning sylkeä). Ruokaa voidaan myös keittää avotulella, suljetun väline kuin uuni, tai muiden lämmönlähteiden. Ajatuksena on paahtaminen on saada ruskea, rapea, ja karamellisoitua ulkokerros kun taas sisempi kerros on kostea ja tarjouksen. Tavoitteena paahtamalla on ruoanlaitto ruoka säilyttäen luonnollisen kosteuden ja mehut (lihassa) elintarvikkeen. Tämän saavuttamiseksi eräänlaista rasvaa (voita, silavaa tai öljyä) käytetään takki ruokaa kompensoimiseksi kosteuden haihtumisen takia häviävän.

Ruokaa on paahdettu myös keitetty korkeammassa lämpötilassa alkuperäisessä kypsennysajan. Lämpöä vähennetään muulle keiton ajan. Myös ruoka poistetaan lämmönlähteen ennen keittoa on valmis ja saa levätä tai istua ennen tarjoilua.

Toisaalta, leivontaan pidetään vaihtoehtona ja terveellisempi tapa ruuanvalmistuksen. Useimmat ihmiset ovat nyt siirtymässä leivontaan sijasta paistamiseen joidenkin elintarvikkeiden, koska paistamisen doesn 't tarvitse öljyä tai muita rasvaa kokki ruokaa. Paistettu elintarvikkeet on alhaisempi rasvapitoisuus kuin paistettuja ruokia. Paistaminen prosessi tapahtuu tavallisesti sisällä uunissa , ja ruoka on yleensä täysin kypsennetty johdonmukaisesti lämpötila ennen kuin se tulee ulos uunista 'oven.

Yhteenveto:

1. ja paistamiseen ovat pohjimmiltaan samat valmistusmenetelmiä. Kuitenkin ne eroavat suuresti minkä tyyppisiä elintarvikkeita voidaan keittää prosessissa. Paahtamalla liittyy kaikenlaisia ​​lihan ja tietyntyyppisten vihannesten taas leivonnassa sisältää leivonnaisia, joitakin vihanneksia ja hedelmiä.
2. paahtaminen voidaan tehdä avoimessa tai suljetussa ympäristössä. Toisaalta, paistaminen tehdään vain suljetussa ympäristössä.