Ero gluteenia ja vehnäGluteeni ja vehnä

Kuka tuli ensin? Gluteeni tai vehnää?

Gluteenia ja vehnä ovat elintarvikeryhmä, syöminen, ja ravitsemus. Sekä gluteenia ja vehnä käytetään usein samassa puhuttaessa ruoka, ainesosat, ja muut alat. Lisäksi, sekä vehnän ja gluteenia liittyvät toisiinsa.

Ensinnäkin, vehnä on eräänlainen viljan että ihmiset syövät. Se on ollut yksi vanhimmista elintarvikkeiden ihmiskunnan historiassa. Toisaalta, gluteenia on proteiini tai ravintoaine aine, joka löytyy vehnä ja muut elintarvikkeet kuten kauraa, vale liha (kuten Kasvishampurilainen), ohra, jotkut hiivauutteet, soijakastike, couscous, mannasuurimot, ja muut gluteenia tuotteita. Gluteeni on mitä keho imee kun vehnä ja muut gluteenia elintarvikkeita nautitaan.
Lyhyesti sanottuna, vehnä on tuote gluteenia, ja gluteenia on osa vehnää. Vehnä koostuu albumiini, globuliini, gliadiinin ja gluteenia. Toisaalta, gluteenia on elastinen proteiini, joka on todettu edellä mainitussa elintarvikkeissa. Gluteeni muodostuu kahdesta päätyyppiä proteiinin gliadiineja ja glutenins.

Koska vehnä on viljaa, se voidaan nähdä ja kosketti paljaalla silmällä. Toisaalta, koska gluteenia on proteiini, on tarve suurennuslasin väline (usein mikroskoopilla) ja muita työkaluja nähdä ja tarkkailla gluteenia kuin se on.
Koska viljaa kasvi, vehnää voidaan kerätä ja kääntyi jauhoksi. Vastineeksi se voidaan jalostaa monipuoliset elintarvikkeita. Proteiinit kuten gluteenia ei ole mahdollista korjata ihmisten. Ne yksinkertaisesti olemassa laitoksen sisällä ja auttaa ravitsemuksen aikaansaamiseksi ihmiskehon ja välittää sen ominaisuuksia ruokaan. Vehnä voidaan käyttää jauhoja voidaan käyttää erilaisissa leivät, keksit, evästeet, kakkuja, aamiaismuroja, pastaa, nuudelit, ja couscous. Sen lisäksi, että ainesosa, vehnä käytetään myös käymisen oluen, muiden alkoholijuomien, tai biopolttoaineiden.

Gluteeni 'tärkein käyttö on hiivaperustaista taikinat, joissa gluteenia toimii sideaineena taikinat erilaisia ​​leipätuotteita ja leivonnaisia. Hiiva-pohjainen taikinat ammentavat elastisuus gluteenittomia ja auttaa taikinan kohota ja pitämään muotonsa. Gluteeni usein antaa lopputuotteelle sitkeä rakenne. Toinen ominaisuus gluteenin on sen kyky absorboida. gluteeni käytetään myös lisäaineena ja proteiini täydentää elintarvikkeita, jotka ovat matala-proteiini tasolle tai ei proteiinia lainkaan. esimerkkinä elintarvikkeita kanssa mitään tai jotka ovat vähemmän proteiinia ovat elintarvikkeiden kasvisruokavaliota.Gluteeni on suuri merkitys vehnän, koska se on vastuussa agentti, joka antaa vehnäjauho sen ominaisuudet joustavuus ja absorbability. Tämä tekee jauhot helpompi työskennellä ja mahdollistaa nousevan taikinan.
Ihmiset usein oli väärinkäsitys ja sekaannusta vehnää ja gluteenia. Koska nämä kaksi ovat usein vaihdettavissa, ihmiset ovat huolissaan erot kahden koska he ovat ihmisiä, jotka kärsivät ja kärsivät allergioista liittyvät gluteenia ja vehnä. Sekä vehnä ja gluteeni voi aiheuttaa allergiaa ihmisiä. Henkilö, joka on allergia gluteenia ei voi syödä vehnää, kun allerginen henkilö vehnää voi myöskään syödä muita elintarvikkeita gluteenia. Kuitenkin henkilö, joka on vain allerginen vehnä voivat nauttia muita gluteenia-pohjaisia ​​tuotteita.
Yhteenveto:

1. Vehnä on jyvä, kun gluteenia on proteiini, joka sisältyy vehnää.

2. Vehnä on 'ruoka' on nautittavaksi kehoaan gluteenia on proteiini imeytyy elimistöön.

3. Vehnä voidaan nähdä ja koskettaa. Gluteenia, toisaalta, tarvitaan välineitä ja välineitä, jotta nähtäväksi.