Ero Keitto ja StewKeitto vs Stew

On monia tapoja valmistaa ruokaa. Se voidaan höyrytetty, keitetty, broiled, paistettu, maustekurkkua, tai paahdettu. Kaksi yleisintä valmistetut elintarvikkeet keittämällä ja Simmering ovat keittoa ja pata. Nämä sopivat syötäväksi kylmällä säällä, koska ne ovat parhaiten kulutetaan kuumana.

Keitto on nestemäistä ruokaa valmiste, joka on valmistettu lihan, kalan, kasvisten, kalusto, vettä ja muita ainesosia. Se tarjoillaan kuumaa ja valmistettu keittämällä ja kytevän kaikki ainekset. Ihminen on tiedetty kuluttaa keittoa jo 6000 BC käyttää savea säiliöissä tai eläinten ihon pussia ruoanlaitossa. Ranskalaiset suosituksi sen ylistämällä sitä paranna fyysisen uupumuksen tai väsymys. Ne luokitellaan keitto ohuina (lihaliemi ja consomm) ja paksu (soseet, bisques, ja voiteet). Paksu keitot käyttää tärkkelys, jyvät, linssit, munia, voita, ja kerma paksuuntuminen ainesosia.

Keitot ovat yleensä tarjoillaan ennen ateriaa aperitiiviksi mutta voi myös olla toimi välipala. Ne on valmistettu enimmäkseen nestettä muita aineosia, jotka keitetään kattilassa poimia eri makuja ja tehdä liemi. Sana 'keitto' tulee ranskan sanasta 'soupe', joka tarkoittaa 'keitto tai liemi.' Se oli peräisin vulgaarilatinan sana 'Suppa' ja germaaninen sana 'palan', joka tarkoittaa 'leipä liottaa liemi.'

Samanlainen ruoanvalmistus joka käyttää vähemmän nestettä ja on paksumpi kuin keitto on pata. Se on enemmän kastike kuin lientä, joka sisälsi enemmän kiinteitä ainesosia, jotka voivat sisältää lihaa, perunaa ja muita vihanneksia. Tavallinen nesteitä käytetään ruoanlaitossa patoihin ovat viini, kalusto, ja joskus olut. Stews käyttää enemmän kiinteitä ainesosia kuten kova lihaa kuin neste. Se on paksuuntunut lisäämällä jauhoja tai maissitärkkelystä keittoon tai päällystämällä ainesosia sen kanssa.Vaikka keitot vaativat vähän aikaa kokata, patoihin keitetään hitaasti miedolla lämmöllä ja pidemmän aikaa. Tämä mahdollistaa täydellisen sekoitus makuja kaikkien niiden ainesosien heille ominainen maku. Vaikka keitto tarjoillaan aperitiiviksi tai jälkiruoka, muhennos on enemmän pääruoka. Se tarjoillaan lautaselle kastike kaadetaan kiinteitä ainesosia kuin kastikkeen toisin kuin keitto, joka on annettava tiedoksi kulhoon.

Se on tiedetty olleen olemassa antiikin ajoista lähtien keittää nilviäinen tai kilpikonna kuoret. Roman ja ranskalaista ruokaa on runsaasti reseptejä patoihin, erityisesti lammas, nauta, ja kalaa patoihin. Sana 'muhennos' tulee Lähi Englanti sana 'Stewe', joka tarkoittaa 'lämmitetty huone.' Se on peräisin vulgaarilatinan sana 'extufa' ja Englannin ja Ranskan sana 'estuve.' Sitä oli käytetty viittaamaan alus ruoanlaittoon 14-luvulla.

Yhteenveto:

1. Keitto on nestemäistä ruokaa valmiste, joka sisältää pieniä määriä kiinteitä aineita sekä enemmän nestettä, kun pata on ruoanvalmistukseen, joka sisältää vähemmän nestettä ja kiinteitä aineita.
2. Keitto tarjoillaan ennen ateriaa tai jälkiruoka, kun pata on pääruoka.
3. Keitto tarvitsee vähemmän aikaa kokata, koska se sisältää enemmän nestemäistä kun taas pata tarvitsee pitkän aikaa kokata hitaasti miedolla lämmöllä.