Ero Szechuan ja Hunan KanaSzechuan vs Hunan Kana

Jokainen nurkka maailmassa on paikka kiinalaista ruokaa. Ja kaksi eniten suosikki ruokia keskuudessa omnifarious Oriental gastronomia ovat Szechuan ja Hunanin kana. Riippumatta niiden saman alkuperämaan, mainitun astiat Aren 't varsin samankaltaisia. Ne eroavat toisistaan ​​koostumus, kiinteys ja mausteisuutta, erottuva Kiinan alueille, että ne ovat peräisin. Lisäksi saada parempi käsitys ominaispiirteet niiden alueluokkiin meidän on myös määriteltävä mikä erottaa Szechuan ja Hunan ruokia toisistaan.
Szechuan ruokaa (myös kirjoitettu Szechwan tai Sichuan) on tyyli kiinalainen ruoanlaitto peräisin Sichuan Lounais Kiinan kuuluisa rohkeita makuja, erityisesti katkera ja mausteisuutta johtuvat antelias annosta valkosipulia ja chili, sekä ainutlaatuinen maku sichuanin pippuri, intensiivisesti tuoksuva, sitruunaa muistuttava mauste, joka tuottaa 'tingly glamourin' tunne suussa. Maapähkinät, seesami liitä ja inkivääri kuuluvat erottavat ainesosia. Lisää että dynaaminen maku tuomat peittaus, kuivaus ja suolaus menetelmiä. Jotka kuuluvat tähän luokkaan, on sichuanilaista Chicken. Sen kastike on chili valkosipuli tahna valmistettu kokonaan tai maahan chili. Pohjimmiltaan se koostuu näistä aineista: luuton, nahkaa kananrintaa, munanvalkuaiset ja maissitärkkelystä liha-, ja Shao Xing riisiviiniä, kuivaa sherryä tai ruoanlaittoviiniä, Worcesterkastike, Tabasco tai chilitahnaa, seesamiöljy, soijakastike, fariinisokeri, cayennepippuri, murskattu punainen chili, jauhettu inkivääri, porkkana nauhat, viipaloitu punainen paprika, hienonnettu vihreä sipuli ja kasviöljy kastike. Se on sitten keittää paistamalla pahoinpideltyjen kana, sekoita paistamiseen kasvikset, ja lopuksi sekoittamalla kastike, sekoita paistamiseen kaiken minuutin tai kaksi. Szechuan kana on parhaiten riisin kanssa. Astia on erittäin helppo kokata. Maku-viisasta, se tekee hyvä yhdistelmä makea ja mausteinen.
Kääntäen, Hunan ruokaa, joka tunnetaan myös nimellä Xiang ruokaa, on kotoisin Xiang-joen alueella, Dongtingjärvi ja Länsi Hunan. Vaikka se jaetaan perusta kolmella mainituista alueista, se tunnistetaan sen 'mala', kuuma ja puuduttavaa mausta. Kuten Szechuan ruoanlaittoon, se työllistää liberaali määrä chili, valkosipuli, ja lisäksi, salottisipuli. Mutta toisin kuin Sichuanin, se on näkyvämpi siitä, että kuivan / puhtaasti kuuma ja, suurimman osan ajasta, oilier. Sanotaan kuitenkin, että Hunan ruokaa yleensä puhtaampi ja yksinkertaisempi maku verrattuna Szechuan. Se koostuu yleensä monenlaisia ​​tuoreita aineksia ja yhdistää nämä savustettua ja suolattua lihaa. Mikä tekee siitä ainutlaatuisen on että sen valikko muuttuu vuodenajasta riippuen. Paikalliset ainekset on optimoitu täydentämään kausi. Leikkeleet kanssa chilit auttaa paikallisten pitämään viileänä kesällä, kun taas kuuma ja mausteinen ruukut auttaa heitä pitämään lämmin talvella. Useimmat reseptit Hunan kana sisältää: suupaloiksi kananliha, kevyt soijakastike, sherry, silputtu inkivääri, leikkaa pieni chilipippurit, scallion, kanaliemi, viinietikka, sokeri, suola, jauhettu anis pippuria ja maissitärkkelystä. Ensinnäkin, kana on marinoitu soijakastike, sherry, inkivääri seosta noin 20 minuuttia. Samaan aikaan muut nesteen aineosat sekoitetaan erikseen. Kasvikset Sitten paistetut pari minuuttia. Minkä jälkeen, kaikki sekoitetaan ja kypsennetään miedolla lämmöllä kunnes broileri muuttuu tarjouksen. Tämä ruokalaji on samoin, parhaiten pariksi riisiä. Hunan kana yleensä spicier, mutta yksinkertaisempi maku.
Yhteenveto:
1) Szechuan ja Hunan kana ovat kiinalaisia ​​ruokia peräisin kahdesta eri alueilla.
2) ne ovat molemmat koostuvat paljon chilit ja valkosipulia. Hunan on kuitenkin yleensä kuumempi maku kuin Szechuan lautasen.