Ero Kirnupiimä ja jogurttiPiimä Vs Jogurtti

Piimä on hyvin hapokas kaltainen ominaisuus kuin tavallista maitoa. Tämä on todennäköisesti johtuu läsnä noin happojen sisällä maitoa. Erityisesti viljellyt kirnupiimän, tämä maitotuote tulee paksumpi kuin maitoa, koska juoksute tapahtuu saostamalla maidon proteiinin kaseiini.

Vaihtoehtoisesti kirjoitetaan kirjain 'h', kuten jogurtti, maito käytetään tekemään jogurtti on aluksi kuumennetaan noin 80 ?? C poistamaan tarpeettomia bakteerit. Sitten lämpötila alennetaan noin 45 ?? C (113 ?? F) käymisen, jossa bakteerit lisätään. Tämä prosessi kestää tavallisesti 4-7 tuntia.

Mitattuna ravintoarvo, piimä ja jogurtti selvästi eroavat toisistaan ​​erityisesti viisi seikkaa. Perustuen 100 g annos, piimä on vähemmän energiaa (vain noin 169 kJ) verrattuna jogurtti 's (257 kJ). Jogurtti on myös enemmän rasvaa ja proteiinia 3. 3 g ja 3. 5 g vastaavasti verrattuna piimä' s 0,9 g ja 3. 3 g. Kuitenkin niiden hiilihydraattipitoisuus on lähes sama jossa piimä on noin 4. 8 g annosta kohti, kun taas toinen on 4. 7 g. Niiden kalsiumpitoisuus on myös lähes par toistensa kanssa 116 mg kirnupiimän ja 121 mg jogurtti. Tämän, jogurtti on selvä voittaja saamalla lähes kaikki arvot suurempia kuin muut. Ainoastaan ​​hiilihydraatti näkökohta, joka jogurtti laahaavat hieman.

Kaksi maitotuotteet poikkeavat myös bakteeripitoisuus. Varo, tämä ei ole haitallisia bakteereja, mutta hyviä. Pidetään probiootit, nämä hyvät bakteerit auttavat säilyttämään terveempään ruoansulatusta. Sillä piimä, maito käyminen tapahtuu bakteereja, jotka tekevät maitohappo C Streptococcus lactis ja Leuconostoc citrovorum, joka on yksi, joka muuttaa maitohapon ketonit ja aldehydit '' kahden komponentin vastaavien piimä 's aromi ja maku.

Päinvastoin, on olemassa kahdenlaisia ​​bakteereja sekoitetaan jogurtti. Suuret ja sauvan muotoinen basilleja (joko L. bulgaricus tai Lactobacillus acidophilus) ja kokit ketjut Streptococcus thermophilus. Nämä hyvät bakteerit ovat upotettu maitoproteiini kutsutaan kaseiini.Yksinkertaisesti sanottuna, jogurtti on lisätä eläviä bakteereja maitotuotetta. Nykyään jotkut ihmiset eivät siedä maitoa, että 'siksi jotkut jogurtti muunnelmia valmistetaan käyttämällä kookosmaitoa tai soijamaito. Kirnupiimä, niistä katkottua maitotuote menneisyyden fermentoi maito kytkien näin maitosokeria (laktoosia' 'tärkein maitosokeria) osaksi maitohappoa. tässä prosessissa, maitohappobakteerit lisätään maidon käymisen esiintyy enemmän tai vähemmän puoli päivää alhaisessa lämpötilassa (69 ?? F).

1. Yleensä käymisen jogurtti tekeminen on paljon nopeampi kuin piimä käyminen.

2. Käyminen lämpötila kirnupiimän on viileämpi kuin jogurtti.