Ero Keitto ja ChowderKeitto vs Chowder

Differentioimalla chowder keittoa on kuin vertaisi kissa nisäkkäästä. Se johtuu siitä, että chowder on käytännössä yksi sellainen keittoa. Pohjimmiltaan, chowder on paksumpi eräänlainen keittoa, koska se on kermapohjaiset kun keitto, yleensä, on yleensä paljon ohuempi ja on liemi.

Kannalta alkuperää, chowder on syvät juuret Koillis Yhdysvalloissa, etenkin New England, joten sen suosittu resepti 'New England simpukkakeittoa.' Yksi ensimmäisen kirjallisen reseptit esiin 1751. Sitä vastoin keitto ensimmäinen toteutunut Amerikassa 1742 ensimmäisellä aikojen julkaissut siirtomaa keittokirjoja William Parks.

Nimi 'chowder' oli todella peräisin Ranskan termi 'chaudiere', joka on eräänlainen keittoastian kuten kattila tai ruukku, jossa ranskalaiset kalastajat keittää saaliinsa kasvikset ja peruna. Tästä huolimatta etymologinen merkitys, chowder on hyvin amerikkalainen ruokalaji mutta joitakin Ranskan vaikutusvaltaa kuitenkin. Keitto on myös ranskalainen alkuperä sana 'soupe', joka voidaan kirjaimellisesti kääntää 'keitto' tai 'liemi.'

Chowder on paksu, koska se on rikastettu jauhot ja suola silavaa joiden yhdistelmä antaa sille sen kermainen koostumus. Jotkut valmistaa chowder sisällyttämällä saltine keksejä, maito, ja murskata laiva keksejä. Perustuen joitakin mukautettuja käytännöistä, chowder käyttää myös kerma, perunaa, äyriäiset ja sipulia. Mitä tulee äyriäiset käytetään, simpukat olivat edullisempia kuin kalaa varsinkin Koillis koska nämä olivat liian runsaasti tällä alueella.Jotkut American chowder poikkeaa normista lisäämällä maitoa ja kermaa. Tämän aukon, asiantuntijat käyttävät tomaatti pohja sen sijaan saavuttaa lähes samantyyppistä kermainen johdonmukaisuus osoituksena Manhattanin simpukkakeittoa. Lisäksi monet paikalliset ihmiset ovat kokeilleet tämän lautasen. Että 'takia ainesosat voivat vaihdella paikasta toiseen nähden alkuperäisen reseptin. Ei ole väliä, jos chowder on valmisteltu, ihmiset syövät se on aina odottaa kermainen ja paksu tuntumaa valmisteen.

Keitto on perinteisesti puretut liemi sekoitus erilaisia ​​ainesosia, kuten kasvikset, palkokasvit, mausteet ja liha (muiden joukossa) keittämällä niitä astiaan kuumaa vettä luoda ainutlaatuinen maku ja aromi. Sillä on kaksi suurta luokitukset nimittäin: paksu ja liemet.

Yhteenveto:

1. Chowder on paksuuntunut kerma-pohjainen keitto. Se on yksi monista muunnelmia keittoa.
2. Keitto on yleensä ohuempi johdonmukaisuutta kuin chowder.
3. Keitto on liemi.