Ero Naan ja Paratha Naan vs Paratha

Naan on yleisnimitys hapanta flatbreads jotka ovat hyvin suosittuja eri puolilla maailmaa, erityisesti Intiassa. Naan on valmistettu vehnäjauhoja ja pidetään 'hiiva vapaa' Intian leipää. Se on usein paistetaan kivi uunissa tai tava ja tarjoillaan kuumaa ja harjataan voilla tai ghee.

Paratha on myös flatbread, mutta se on valmistettu koko vehnäjauhoja. Tämä leipä tehdään pannulla paistamiseen sitä tava tai tawa (Indian paistinpannu). Se on usein täynnä vihanneksia ja mausteita ja on suosikki säestys keskuudessa Intian ruokia. Sen uskottiin ensin alkunsa Punjabin alueella, joka ulottuu Pohjois-Intiassa ja Pakistanissa.

Naan on ollut suosittu aamiainen ruoka alkuvuodesta kertaa, ja paljon erilaisia ​​variaatioita ovat parantuneet sen maku ja tehneet siitä ruokahalua yli ajan kulumisen. Taikina vaivataan hyvin ja sitten varattu muutaman tunnin nousta. Taikina voi myös täytettyjä tuotteita (rusinat, peruna, ja pähkinöitä), mausteet, ja lihaa, riippuen leipuri 'toivomukset. Leivinjauhetta käytetään korvikkeena hiiva, ja joissakin tapauksissa jogurtti lisätään antaa enemmän tilavuus ja paksuutta leipää.

Sana paratha on liitto kaksi sanaa 'Parat' ja 'atta', mikä tarkoittaa kerroksia keitetty jauhoja. Ghee ja ruokaöljyä joskus sekoitettu taikina antaa sille enemmän hilseilevä rakenne. Se voi syödä sellaisenaan tai upotetaan tahansa kastikkeet, jotka ovat yhteisiä eri ruokia ympäri maailmaa. Se on myös usein rullattu putkeen ja syödään teetä tai muita vastaavia juomia. Sen ulkonäkö vaihtelee pyöreä, neliö ja kolmio muotoja.

Yksi suurista eroista naanleipää, verrattuna muihin tyypin leipiä, on sen 'rasvapitoisuus'. Jos sinulla on hyvä aineenvaihdunta, niin tämä leipä on hyvä tapa aloittaa päivä ja ihanteellinen energialähde päivittäiseen toimintaan. Ihmiset, jotka ovat erittäin tiukat heidän lukuja voi silti syödä naanleipää, mutta niiden pitäisi asettaa rajan itseään, kun nibbling maukas hoitoon.Paratha on myös suosittu muissa maissa kuten Singapore, Burma, ja Malesiassa. Usein palveli jälkiruoka, joitain muunnelmia näistä leivän kuten hilseilevä 'Htat ta ya' (Hundred kerrosta) ovat erittäin hankala tehdä, koska layering sekvenssin mukana niiden valmisteissa. Koska parathas ovat leivät, jotka ovat harjattu, taitettu, ja kaulitaan uudelleen, se on yksi leivät, jotka vievät aikaa valmistautua.

Vaikka on olemassa yhtäläisyyksiä näiden kahden tasainen leivät, suuri ero sijaitsee jauhot, jota käytetään tekemään niitä ja valmisteluun osallistuvat kun leipoa niitä. Silti molemmat flatbreads ovat erittäin suosittuja ja erittäin maukkaita. Jokainen, joka saa mahdollisuuden maistaa niitä varmasti kaipaavat enemmän.

Yhteenveto:

1. Naan on valmistettu vehnäjauhoja kun paratha on valmistettu koko vehnäjauhoja.
2. Jogurtti lisätään Naan antaa sille lisää volyymia ja paksuus. Paratha, toisaalta, on pehmeä ja hilseilevä.