Ero Arabica ja RobustaArabica vs Robusta

Yksi yhteinen teema, että sekä Arabica ja Robusta osuus on, että ne ovat alle luokittelu kahvia. Itse asiassa, Arabica ja robusta ovat kaksi kolmesta lajikkeiden kahvi kasvi. Heidän täydelliset nimet ovat kahvi arabica ja kahvi canephora vastaavasti.

Nämä kaksi muunnelmaa ovat tunnetuimpia käytetään kahvin tuotantoa ja kulutusta.
Arabica ja robusta ovat myös etiketit kahvipapujen että kukin vastaava lajike tuottaa.

Välillä kaksi lajiketta, Arabica on edullisin. Se on laaja valikoima maku (makea ja kirpeä maku) ja tuoksuu makea ja hedelmäinen, kun paahdettu.

Arabica kahvi kasveja ovat myös hieman vaikeampi viljellä ja kasvattaa, sillä ne ovat hyvin herkkiä. Ne tarvitsevat jatkuvaa hoitoa ja määrätyissä olosuhteissa. Näihin erityisedellytyksiin sisältyvät viileä tai subtrooppinen sää, paljon kosteutta, rikas maaperä ja jatkuva suojaa kylmässä ja hyönteisiä. Arabica kasvit ovat yleensä kasvatetaan korkealla paikoissa. Ne on sijoitettava 600-2000 metrin tai 2,000-6,000 metrin korkeudelle maanpinnasta.

Toisaalta, Robusta esimerkki vastakohta Arabica. Robusta on yleensä neutraali karvas maku. Kun paahdettu, ROBUSTA pavut haju kuten pähkinöitä. Koska kasvi, Robusta on tukevampi. Se voi selvitä ankarissa ilmasto ja ei ole altis sairauksia tai hyökkäyksiä hyönteisiltä. Robusta kasvit ovat yleensä istutetaan matalammalla, yleensä 200-800 metriä.Lisäksi Robusta kasvit tuottavat enemmän kahvipapuja ja hyvä tuote halpatuotantoon. Prosenttiosuus kofeiinia Robusta on paljon suurempi kuin Arabica.

Sen sijaan, Robusta ei ole lajikkeen kysynnän kahvin teollisuudessa. Koska sen katkeruuden, Robusta käytetään usein pikakahvia. Arabica, toisaalta, käytetään usein korkean luokan kahvia ja kahvin sekoituksia. Se on myös edullinen lajike koska sen leuto ja tasapainoinen maku. Tuotannon kannalta, kahvinviljelijöille usein istuttaa enemmän Arabica kasvien verrattuna Robusta kasveja.

Arabica ja Robusta pavut 'esiintymisiä ovat myös hyvin erilaisia. Arabica pavut ovat tasainen ja pitkänomainen. Ne ovat tummanvihreä väriltään muotoinen halkeama. Koska kasvi, lajikkeella on 44 kromosomia, kaksinkertainen on Robusta papu. Toisaalta , joka on Robusta papu on pyöreä ja vaaleanvihreä. Se on suora viiva crack.

Yhteenveto:

Sekä Arabica ja robusta ovat suosittuja lajikkeita kahvi kasvi. Jokainen lajike tuottaa erilaisia ​​papuja.

Valtaosa kahvi kasveja ja pavut ovat Arabica lajike. Arabica tiedetään monenlaisia ​​maku, mieto ja tasapainoinen maku. Samalla Robusta on vähemmän suosittu sen karvas maku ja korkea kofeiinipitoisuus.

On olemassa erilaisia ​​kasvuolosuhteita kunkin lajikkeen. Arabica lajike tarvitsee joitakin erityisiä vaatimuksia, kuten: lauhkean ilmaston, korkea asenteet, rikas maa, ja jatkuva hoito kylmältä ja hyönteisiä. Toisaalta, Robusta on paljon helpompi erilaisia ​​kasvaa ja hallita. Se kasvaa alemmilla korkeuksilla ja ei vaadi niin paljon hoitoa verrattuna Arabica. Lisäksi se tuottaa enemmän kahvipapuja ja on halvempaa tuottaa.

Arabica ja Robusta eroavat myös ulkonäöltään kuin kahvipapuja. Arabica on syvä väri tasainen ja pitkänomainen elin. Se on kaareva halkeama. Sen sijaan Robusta on pyöristetty muoto ja vaalean vihreä väri. Halkeama on Robusta papu on suora viiva.