Ero Shiraz ja SyrahShiraz vs Syrah

Yksi voi törmännyt viinejä, jotka ovat lähes samanlaisia ​​makuja vielä tulevat eri nimiä. Shiraz ja Syrah on kaksi tällaista tyyppiä viiniä, joka tulee lähes sama maku, mutta eri nimillä.

Shiraz ja Syrah viinejä tuotetaan samasta rypäleen mutta kasvanut eri alueilla. Shiraz rypäleet ovat pitkälti kasvatettu Australiassa, ja kaikki muut Shiraz rypäleet ulkopuolella tämän maan kutsutaan Syrah rypäleistä.

Shiraz viinejä, jotka ovat lähtöisin Australiasta ovat kypsiä ja on suklaata luonteeltaan mausteinen elementti. Shiraz viini, erityisesti Etelä-Australia, on pippurinen maku, jota ei voida nähdä Syrah viinejä. Shiraz mukana tulee myös luumu ja karhunvatukka makuja.

Toisin Syrah, Shiraz tiedetään olevan voimakkaampi ja enemmän meheviä. Niillä on myös parempi pitkäikäisyyden kuin Syrah rypäleistä. Syrah viini, jota myös pidetään jalo viini, tulee nahkea makuja.Syrah viini on kotoisin Rhônen laakson Kaakkois Ranskassa. On kuitenkin huomattavia eroja Syrah rypäleet pohjoisen ja eteläisen Rhônen laakson. Toisin Rhône Syrah viini, pohjoinen Syrah viini pidetään tehokkaampi, voimakas, sitkeä, ja liha. Etelä Rhone Syrah viini, 13 erillinen viinirypälelajikkeiden ovat sallittuja.
Nyt Syrah ja Shiraz rypäleet viljellään eri puolilla maailmaa. Kuitenkin rypäleistä peräisin Australiasta ovat tunnetuimpia oluen viinejä. Ja tämä on mitä tekee Shiraz viinejä Australiasta suosituin. Shiraz viinit tulevat laadukkaampi kuin Syrah viinejä. Lisäksi Shiraz viini on hinnoiteltu hieman yli Syrah viinit koska se tulee parempaa laatua.

Yhteenveto:

1. Shiraz ja Syrah viinejä tuotetaan samasta rypäleen mutta kasvanut eri alueilla.
2. Shiraz rypäleet ovat pitkälti kasvatettu Australiassa, ja kaikki muut Shiraz rypäleet ulkopuolella tämän maan kutsutaan Syrah rypäleistä.
3. Toisin Syrah viini, Shiraz tiedetään olevan voimakkaampi ja enemmän meheviä. Shiraz rypäleet on myös parempi pitkäikäisyyden kuin Syrah rypäleistä.
4. Shiraz viinejä, jotka ovat lähtöisin Australiasta ovat kypsään ikään, on chocolaty luonteeltaan mausteinen elementti. Shiraz viini, erityisesti Etelä-Australia, on pippurinen maku, jota ei voida nähdä Syrah viinejä.
5. Syrah viini tulee nahkea makuja.
6. Shiraz viinit tulevat laadukkaampi kuin Syrah viinejä.