Ero Poblano ja JalapenoPoblano vs Jalapeno

Poblanos ja jalapenoja ovat kaksi eri chili lajikkeiden Meksiko. Heillä on erilaisia ​​makuja ja esiintymisiä. Ne kasvavat ja ovat peräisin eri puolilla Meksikoa ja käytetään eri aineksia eri ruokia.

Poblano
Poblanos ovat yleisimpiä ja suosikki chilit Meksikossa. Ne peräisin Puebla State of Mexico. Sana 'poblano' tarkoittaa 'asukas Puebla' siis nimi sille. Laitos on poblano on monen johtui ja saavuttaa korkeus noin 25 tuumaa. Sen ulkonäkö on laaja ja siksi sitä kutsutaan 'Chile ancho' tai 'leveä chile.' Kypsä poblano on hyvin tummanpunainen lähes muistuttava musta, mutta kehittymätön chili on violetin vihreä. Hedelmät saavuttavat pituus ja leveys lähes kaksi-kolme inches.The kasvi vaatii täyttä auringonvaloa. Kypsynyt poblano on enemmän makua ja se on paljon kuumempi kuin vihreä kypsyttämätön poblano. Yleensä verrattuna muihin chili, heillä on miedompi maku. Mutta joskus sama kasvi voi tuottaa poblanos eri lämpöä alueita, jotka ovat hyvin arvaamattomia niiden lämpösisältö.

Joitakin yleisimpiä ruokia valmistetaan käyttämällä poblanos ovat 'chiles en nogada', joka on yleensä tehty aikana festivaalien Meksikon Itsenäisyys 'Chile relleno', joka pidetään kaikkein symbolinen Meksikon lautasen. Pitämällä niitä ilmatiiviissä astioissa voi säilyttää niitä kuukausia; kuivatut poblanos murskataan ja jauhetaan, jotta jauhe myös.

jalapeno

Jalapenos ovat myös hyvin yleisiä ja suosikki chilejä Meksikossa. Ne peräisin Xalapa Veracruz. Ne kasvavat lähinnä joen altaan Papaloapan joka sijaitsee pohjoisessa Veracruzin ja myös alueilla Delicias, Chihuahua. Ne ovat myös kasvaneet nyt Chiapasissa, Nayarit, Jalisco, Sonora, jne Jalapenos myös nimeltään 'Chile gordo' Meksikossa. Ne ovat keskikokoinen. Hedelmä kasvaa pituus kahden tai kolmen ja puolen tuumaa. Ne ovat yleensä syödään samalla vihreä, mutta joskus kypsyä ja muuttuvat punaisiksi. Punainen ei ole kovin tumma vaan Crimson. Kasvi kasvaa korkeus on lähes kaksi ja neljä jalkaa.

Jalapenos syödään kokonaisina tai viipaleina. Hyytelö on valmistettu niistä, ja ne tarjoillaan monin eri tavoin, kuten paahdettuja, täytetyt, savustettu, joita käytetään juomien, sauted jneYhteenveto:

1. Poblanos peräisin Puebla tilasta Meksiko; jalapenoja peräisin Xalapa Veracruz enimmäkseen ja myös alueita Delicias, Chihuahua, Chiapasin Nayarit, Jalisco, Sonora, jne.

2. Laitoksessa on poblano on monen johtui ja saavuttaa korkeus noin 25 tuumaa; kasvi on jalapeno saavuttaa korkeus 2-4 jalkaa.

3. kypsä poblano on hyvin tummanpunainen lähes muistuttava musta, mutta kehittymätön chili on violetin vihreä; kypsyttämättömien jalapenoja ovat vihreitä ja kypsyi jalapenoja ovat Crimson punainen.