Ero Scalloped ja gratinoidut PerunatScalloped vs gratinoidut Perunat

Perunat ovat kasveja, jotka ovat tärkkelyspitoiset mukulat ja kulutetaan useimmissa osissa maailmaa merkittävä lähde hiilihydraatteja. Niitä pidetään peruselintarvike useimmat ihmiset samanlainen riisiä, maissia, ja vehnä. Ne alkunsa Perussa ja tuotiin Eurooppaan Espanjan merimiehet.

Sen lisäksi hiilihydraatteja, perunat sisältää myös phytochemicals, kuten fenolit ja karotenoidit, kalium, tiamiini, folaatti, riboflaviini, niasiini, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, ja fosforia. Ne ovat myös runsaasti ravintokuitua, joka suojaa paksusuolen syöpää, alentaa kolesterolia, ja auttaa vähentämään rasvaa.

Perunat ovat tottuneet tekemään vodkaa ja muita alkoholijuomia, ja teolliseen käyttöön on myös todettu heille. Ne valmistetaan useimmiten elintarvikkeina, vaikka, onko kokonaisina tai viipaleina, kuoritut tai ei, maustettu tai maustamaton. Kaksi suosittua tapaa valmistella perunat ovat viipaleperunat tai gratinoitujen perunoita.

Viipaleperunat ovat eräänlainen vuoka jossa on useita eri versioita kuten Amerikan ja Irlannin niistä. Nämä tehdään ohuina viipaleina perunoita keitetty juusto, maito, kerma, ja korppujauhoja. Voisi ajatella, että se sisältää kampasimpukoita, joka on eräänlainen äyriäisten, mutta se ei ole. Old Englanti sana 'collop' Vanhasta Ranskan 'leike' tarkoitti 'viipaloitu liha', joka on, miten perunat valmistetaan viipaleperunat.Jotkut versiot lautasen eivät ole lihaa ainesosana, mutta ne ovat kaikki paistetaan tunti 350 asteessa Fahrenheit. Sitä syödään loma aterian ja voidaan valmistaa tuntia etukäteen. Ranskassa ja useimmat ranskankielisten maiden, sitä kutsutaan kermaperunat tai gratinoitujen perunoita.

'Gratin' on prosessi, jossa ruoan joko lämmitetään grilli, kattila, tai paistetaan. Ainesosat sekoitetaan yhteen ja sijoitetaan vuoka sitten päällä korppujauhoja, juustoraastetta, muna, ja voita se on lopen kuori.
Termi 'kuorrutettu' tulee ranskan sanasta 'gratter', joka tarkoittaa 'kaapia' ja 'gratine', joka tarkoittaa 'kuori tai iho.' Sen lisäksi perunaa, lihaa, siipikarjaa, kalaa, pastaa, vihanneksia, ja ravunliha voidaan myös valmistaa gratinoitujen.
Riippumatta ainekset käytät sitä, ja miten tahansa kokki, tai miten te kutsutte sitä, viipaleperunat tai gratinoitujen perunat ovat erittäin ravitsevia, hyvin täyttävä, ja uskomattoman herkullisia ruokia, loma aterioita voi tehdä ilman.

Yhteenveto:

1. viipaleperunat ovat peruna ruokalaji, joka on samanlainen kuin vuoka perunat, juusto, maito, kerma, ja korppujauhot taas gratinoidut perunat ovat termi, jota käytetään perunan ruokalaji, joka on valmistettu kuten viipaleperunat.
2. viipaleperunat saanut nimensä Vanhan Englanti sana 'collop', joka tarkoittaa 'siivu ohuiksi' kun gratinoitujen perunat sai nimensä Ranskan sanoista 'raastin' ja 'gratine', joka tarkoittaa 'kaapia' ja 'kuori tai iho, 'vastaavasti.
3. viipaleperunat leivotaan ja niin ovat gratinoidut perunoita, mutta gratinoitujen perunoita voidaan myös keitetään grilli tai kattilan.