Ero Karhunvatukat ja vadelmatBlackberries vs vadelmat

Jos haluat DIY hedelmä jälkiruoka sinun täytyy harkita sen käteensä pois puutarhan niin, että tietenkin tärkeimmät ainesosat ovat tuoreita ja todellisia mehukas. Yleisin DIY hedelmät jälkiruoat valmistetaan pois vadelmat ja karhunvatukka. Nämä hedelmät vain luoda kaikkein meheviä jälkiruoat, jotka täyttävät mikä tahansa ihmisen 's makealle himoa. Mutta mistä tiedät, jos kotona kasvatettu vadelmat tai karhunvatukat ovat valmiina käyttöön otettaviksi? Ja jos' eivät ole aina tehdä kaksi hedelmäkasvivalikoiman jälkiruoat, kumpi kahdesta sinä valitsisit?

Vaikka nämä kaksi hedelmää ovat marjat lopussa sen nimiä, kuului samaan perheeseen Rosaceae ja suvun Rumbus, ja kutsutaan usein nimellä 'brambles' nämä kaksi ovat todella hyvin erilaisia. Heillä on erilaisia ​​makuja ja toinen on itse asiassa mainio leivonnaisia ​​ja jälkiruokia kuin toinen, kun taas toinen marja sopii vain syödään kun käsin poimittuja. Jotkut jopa olla vaikeuksia kertoa ne erilleen. No tässä ovat määritelmät kaksi.

Vadelmat ja mustat vadelmat ovat mehukkaita ja viinimäinen hedelmiä. On olemassa kahdenlaisia ​​se punainen ja musta vadelmat. Red vadelmat saatiin Euroopasta, kun taas mustat vadelmat ovat kotoisin USA. Kulttuuri muodostuu eri puolilla maailmaa syövät vadelmat, koska sen rakkauden aiheuttavia ominaisuuksia. Se on jopa otettu teenä vältetään aamupahoinvointi ja pahoinvointi raskauden aikana. Vadelmat ovat ihania välipaloja. Ne kasvavat alueilla, joilla se ei ole liian kuuma, mutta siellä, missä he voivat olla täysin liotus auringossa. Se suosii hiekka- että savimailla, jotka ovat runsaasti orgaanisia aineita.

Karhunvatukat toisaalta, ovat tumma violetti marja aggregaatti hedelmä, joka on altis kylmä. Se on erittäin runsas Pohjois Yhdysvalloissa, Tyynenmeren ja Euroopassa. Myös kahdenlaisia ​​karhunvatukka erect ja perään karhunvatukka. Pystyssä karhunvatukka yleensä jäykkiä keppejä, jotka itsekantava kun perään karhunvatukat tai joskus kutsutaan Sinivatukat ovat päinvastoin. Blackberries mieluummin kevyt hiekkamaassa ja paikat, jotka ovat suojassa kylmä tuuli.

Tässä ovat erot näiden kahden okaita:

1.

Karhunvatukka ovat tasaisempia tekstuurit verrattuna ihon vadelmat, jotka ovat tunnettuja pieniä karvoja.
2.

Karhunvatukka ovat edullisia käytettäväksi ruoanlaitossa leivonnaisia, koska ne ovat enemmän kirpeä verrattuna vadelmat, kun vadelmat ovat parhaimmillaan silloin, kun käsin poimittuja ja syödään viljaa.
3.

Vadelmat ovat edullisia viininvalmistuksessa, koska sen kuuluisan maku ja tuoksu kuin karhunvatukka.
4.Vadelmat nopeasti kypsyvät verrattuna karhunvatukka. Blackberries kestää todella kauan kypsä, että vaikka olet 've jo korjattu vadelmat, kestäisi viikkokausia ennen kuin voit aloittaa korjuu karhunvatukka.
5.

Kun myös sato vadelmat, voit huomata reikä sen ydin. Vaikka karhunvatukka vielä sen varren sen miten Satoa korjataan.

Karhunvatukka ja vadelmat ovat enimmäkseen käsitellään jättäen vain 10% koko tuotannosta myydään 'tuoreena' markkinoilla. Käsitellyt marjat tehdään hilloja, mehuja, jäätelöt, jogurtit, hilloja, ja paljon muuta.

YHTEENVETO:

1.

Karhunvatukka ja vadelmat cam samasta Rosaceae ja suvun Rumbus ja usein kutsutaan karhunmarjapensaat.
2.

Vaikka molemmat näyttävät samalta, ne on luokiteltu eri tavalla. Karhunvatukka ja vadelmat eroavat ihon tekstuuri, maku, aromi, aika kuluu siitä tulee kypsä ja sen fyysinen ulkonäkö kun sato niitä.
3.