Ero purjosipuli ja salottisipuli Leeks vs Salottisipulit

Salottisipuli ja purjo molemmat kuuluvat sipuli perhe, mutta ovat hyvin erilaisia ​​keskenään. Tärkeimmät erot ovat niiden ulkonäkö, koostumus ja maku, miten ne kasvavat, mistä he ovat kotoisin, miten niitä käytetään, ja miten niitä säilytetään.

Appearance- Salottisipulit ovat yleensä punertavan ruskea väri. Ne ovat sipulit ja on luja rakenne. Salottisipuli ovat myös violetin väreissä. Ne muistuttavat valkosipuli näköisiä mutta muistuttavat sipulia kun viipaloitu. Leeks näyttävät umpeen kevätsipulia leveä, tasainen lehdet.

Käytetään makua Salottisipulit on maku valkosipulia ja sipulia. Ne ovat pistävä, makea, ja mieto. Maku on herkkä, mutta katkera on vahvempi kuin muut sipulit. Purjo on entistä miedommasta ja niiden katkera on myös hyvin lievä. Ne maistuvat enemmän kuin kevätsipuli.

Miten valmistautua ja syö-salottisipuli syödään tuoreena, hienonnettu, keitetty ja keitetyt. Ne maistuvat parhaiten, kun haudutettua kevyesti voissa ja käytetään pääasiassa herkkä French, Indonesian, ja thai-ruokaa. Ne kuoritaan, ja juuret hylätään. Purjot, toisaalta, on hyvin lievä parhaiten käytetään hidasta ruoanlaittoon keittoihin ja patoihin. Ne voidaan myös sauteed ja grillattu. Koko purjo ei käytetä; vain valkoinen osa on käytetty, ja vihreät lehtivihannekset osa hylätään. Ne ovat yleensä viipaloitu keskustan läpi. Ne tulee pestä kylmällä vedellä ennen käyttöä poistaa lian ja hiekan.Availability- Salottisipulit voidaan kasvattaa missä tahansa päin maailmaa, jossa sipulit voidaan kasvattaa, mutta ne tulevat pohjimmiltaan Euroopasta, lähinnä Ranska. Ne ovat yleensä tuodaan hienonnettu ja kuivattiin Euroopasta; kun taas purjo kasvaa Pohjois Yhdysvaltain viileämpi ilmasto. He tarvitsevat rikas, hiekkainen maaperä joka on paljon kosteutta.

Variety- kahdenlaista salottisipuli ovat käytettävissä. Ensimmäinen on Ranskan-Italian kuten Pikant, Atlas, Ed 's Red. Nämä ovat ruskehtavan punainen iho ja hyvin muotoillut polttimot. Ja toinen on Louisiana Evergreen joka on huono lamppu ja käytetään pääasiassa mausteita ja salaatteja. purjo. Toisaalta. on lukuisia laatuja riippuen aikaan se jätetään kentällä. lyhyen kausi lajike, joka on pienempi ja vähemmän talvenkestävät kuten kuningas Richard, ja pitkän kauden lajikkeen on talvenkestävät, voidaan kerätä koko vuoden kuin syksyllä Giant, Autumn Mammoth ja Pandora.

Varastointi- Salottisipulit parhaiten varastoidaan 0-2degree Celsius 60%: sta 70%: n kosteudessa. Jotta ne eivät itämistä, alhainen lämpötila ja alhainen ilmankosteus on tarpeen. Leeks tulisi säilyttää 0 astetta 95%: sta 100%: n kosteudessa. Ne voidaan varastoida 2-3 kuukautta tässä lämpötilassa ja kosteudessa.

Näin voimme erotella salottisipuli ja purjoa seuraavat kohdat:
1. Salottisipulit ovat punaruskeita ja näyttämään valkosipuli ja sipulit; purjo näyttävät iso, kevätsipuli.
2. Salottisipulit ovat lieviä maku mutta pistävä; purjot ovat hyvin lieviä siis käyttää hidasta ruoanlaittoon.
3. Salottisipulit käytetään koko poistamisen jälkeen tyviosan. Vain valkoiset osa purjo käytetään.
4. Salottisipulit ovat pääasiassa Euroopasta, ja purjoa ovat peräisin Pohjois Yhdysvalloissa.
5. Salottisipulit ovat pääasiassa kahta lajia mutta purjo on monia lajikkeita.