Ero musta ja vihreä kardemummaMusta ja vihreä kardemumma By Autopilot (oma työ) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) tai CC-BY-SA-3. 0-2. 5-2. 0-1. 0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3. 0)
Musta vs Vihreä kardemumma

Native Intiaan, kardemumma on suuri lehtevä kasvi, joka kukoistaa maissa trooppisessa ilmastossa. Palot ovat korjattu kasvin ja siemenet kuivataan sitten ja esitetään mausteena ruoanlaittoon ja lääkinnällisiin tarkoituksiin. Ensisijaisesti on kahdenlaisia ​​kardemumma kasvien käytettävissä. Vihreä kardemumma ja musta kardemumma. Jokainen kasvi tuottaa pieniä palko kapselia. Jokainen kapseli sisältää joukon siemeniä, joita sitten kuivataan ja käytetään mausteena.

Yleisin muoto pod, jota käytetään on vihreä kardemumma. Ennen kuin kasvi saavuttaa täyden kypsyyttä, siemenet palot kerätään ja kuivataan kuivatuksen laitoksissa. Korjuu palot näin varhaisessa vaiheessa takaa palot ovat umpinaisia. Kardemumma sitten säilyttää arvokkain vihreä väri. Green kardemumma luokitellaan korkealaatuisinta käytettävissä ja hakee ylivoimaisen hintaan mausteen markkinoilla. Vihreä kardemumma on voimakas, ainutlaatuinen maku ja käytetään usein maku makeita ruokia löytyy intialaista ruokaa. ? Siemenet parasta varastoida suljetussa palkoja ennen käyttöä; kun ne ovat alttiina, ne nopeasti menettävät maku. Sen sijaan avaamalla palot paljastaa siemenet, vihreä kardemumma käytetään usein kokonaisuudessaan pod. Vihreä kardemumma voidaan käyttää myös lääketieteessä. Ihmiset Kaakkois-Aasiassa käyttävät usein siemeniä? hoitoon suun infektiot ja rauhoittaa mitään ruoansulatuskanavan ongelmia. Yllättävää kyllä, ihmiset käyttävät myös alusta asti siemeniä hoitoon myrkyllinen välipala puree.Musta kardemumma nähdään usein huonompi serkku vihreä palkoja. Tämä ei todellakaan ole kyse. Musta kardemumma korjataan paljon myöhemmin kuin sen vihreä vastine ja sen maku on selvästi erilaista vihreästä lajike. ? Monet ihmiset mieluummin kamferi kaltainen maku, joka liittyy usein musta kardemumma siemenet. Musta kardemumma usein kuivataan altistamalla palot kuumuudelle nostamalla heidät palo kuoppaan. Tämä voi tuottaa voimakkaan Smokey maku, joka on enemmän suositaan Intian tiettyjen ruokia. ? Vaikka ei katkera, siemenet mustasta kardemumma pod ovat paljon siistimpi niiden maku. Monet sanovat, että siemenet toimivat kuin antiseptistä, puuduttavaa heidän kielensä, mieluummin kuin purukumit todella vahva minttua. Musta kardemumma on paljon suurempi palot kuin alussa vihreänä korjatut kardemumma. ? Toisin kuin vihreä palot, mustat palot hylätään ja ainoastaan ​​siemeniä käytetään. Tämä mahdollistaa mausteen mustan kardemumma tulla taloudellisesti edullisempi; tehden laajemmin saatavilla kuin sen kalliita vastine. Musta kardemumma voidaan käyttää myös lääketieteessä. Kiinalaiset käyttävät mustaa kardemummaa siemenet paranna ummetus ja punatauti.

Yhteenveto

Vihreä ja musta kardemumma ovat samasta kasvista perheen.

Green kardemumma korjataan ennen kuin se saavuttaa huippunsa ja palkojen käytetään usein koko.

Musta kardemumma on voimakkaasti kuivataan ja siemenet uutetaan.

Vihreä kardemumma käytetään maku makeita ruokia ja musta kardemumma käytetään enemmän pistävä maku.

Vihreä kardemumma on erittäin hinnoiteltu mauste kun musta kardemumma on kaupallisesti saatavilla.