Ero Etelä Indian Food ja Pohjois Indian FoodEtelä Indian Food vs Northern Indian Food

Intia on monipuolinen maa, jossa erot kieli, kulttuuri, perinteet, ruoka ja vastaavien yhdeltä alueelta toiselle. Katsokaamme joitakin eroja Etelä intialaista ruokaa ja Pohjois intialainen ruoka.

Vehnä on peruselintarvike Pohjois-Intiassa, ja riisi on peruselintarvike Etelä-Intiassa. Northern Intialainen ruoka on paljon vaikutteita Mughlai ruokaa. Northern intiaanit ovat kasvissyöjiä ja ei-kasvissyöjille ja käyttää enemmän vehnää. Etelä Intiaanit käyttävät enemmän kasviksia, riisiä ja äyriäisiä. Toinen asia, joka voidaan nähdä, että kookospähkinä lisätään enemmän Etelä intialaista ruokaa.

Tyypillinen Northern intialainen ateria koostuu chappatis, parantha, Dal, pilafs, curry valmistettu ghee, vihannekset maustetaan granaattiomenan jauhetta tai jogurtti, sinappi kasviksia keitetyt paneer, tuoreita tomaatteja, suolakurkkua, minttu, jogurtti raitas ja korianteri chutneys. Kardemumma maito on yhteinen asia ennen nukkumaanmenoa Pohjois intiaanien.

Pohjoinen Intian makeisia ja jälkiruoat valmistetaan paneer, maitoa, linssi ja vehnäjauhot yhdistettynä pähkinöitä. Ne on koristeltu ohut kerros hopeaa. Lassi (Iced kirnupiimää) on suosittu juoma pohjoisessa. Ei-vihannes luokkaan tandoori ruoanlaitto on erikoisuus Pohjois-Intiassa. Naan, tandoori kana, tandoori kebab, ja tandoori roti ovat joitakin kuuluisia tandoori ruokia.Eteläisen Intian ruoat sisältävät enemmän riisiä. Riisi sekoitetaan linssit tehdä idlis, dosas, ja uttapams. Etelä Intialainen ruoka koostuu myös erilaisia ​​ruokia, kuten; sitruuna riisi, Biryani, tamarindin riisi, ja vastaavat. Sambhar, rasam ja ruokia, jotka valmistetaan erilaisia ​​vihanneksia nähdään myös Etelä intialaista ruokaa. Kahvia käytetään enemmän Etelä-Intiassa kuin Pohjois-Intiassa.

Verrattaessa Dals ja curryt, Eteläisen Intian luomuksia ovat soupier kuin Pohjois Intian 's. On myös nähty, että Eteläisen Intian ruoat ovat spicier kuin pohjoisen Intian elintarvikkeet.

Yhteenveto:

1. Vehnä on peruselintarvike Pohjois-Intiassa, ja riisi on peruselintarvike Etelä-Intiassa.
2. Coconut lisätään enemmän Etelä intialaista ruokaa.
3. Pohjois-Intiassa ruoka on paljon vaikutteita Mughlai ruokaa.
4. Etelä-Intian ruokia spicier kuin pohjoisen Intian elintarvikkeet.
5. Kahvi käytetään enemmän Etelä-Intiassa kuin Pohjois-Intiassa.
6. Etelä-intiaanit käyttävät enemmän kasviksia, riisiä ja äyriäisiä.