Ero Jambalaya ja GumboJambalaya? vs Gumbo

Oletko koskaan käynyt Louisianan osavaltiossa? Se 's yksi tunnettu osavaltioissa Yhdysvalloissa, koska se on erilaisia ​​ja värikäs historia. Miksi? No tässä on joitakin harvoja nopeasti faktoja Louisiana. (1) Louisianan osavaltiossa on koti festivaali kutsutaan Mardi Gras, jossa jokainen juhlii kadulle kovaa musiikkia, värikkäitä naamioita ja pukuja, ja namia elintarvikkeet. (2) on myös ainoa valtio, joka on suurelta osin asuttu Cajuns joka ajettiin pois Kanadasta 1700-luvulla. (3) Jos aiot käydä tähän tilaan sinun täytyy tietää, että Louisiana on hyvin erilaiset kaikesta tuomat sen Ranskan, Espanjan ja Afrikkalainen ihmiset valloittajia ja edeltäjät. Tietoja Louisiana tarkoittaa sinun täytyy langeta heidän taidetta, musiikkia, ihmisiä, ja tietysti ruokaa.

Jos ei muuten Louisiana 's kaikkein pohjustettu ruokakulttuurit: Tällä jambalaya ja Gumbo. Nämä kaksi herkut ovat kotoisin Louisianan juuret kumpuava Ranskan, Espanjan ja Länsi-Afrikkalainen ihmisiä, erityisesti Cajuns. Kun Cajuns ajettiin pois Kanadan kieltäytyminen hyväksyä Englannin kuningas, he asuivat osaksi etelään Louisiana ja nopeasti sovittaa ympäristöönsä. South Louisiana on erittäin runsas riisin takia vesi ja kostea ilmasto, joten se heti tuli tärkein ainesosa jokaisen reseptin ateriat. Jambalaya ja Gumbo ovat vain yksi harvoista Cajuns eniten jumalallinen ruokia. Molemmat ovat herkullisia ja herkullinen ruokia, jotka valmistetaan ja söivät juhlaan.

Jambalaya ja gumbo ovat suuria mausteinen, värikäs ja erittäin maukkaita ruokia, jotka valmistetaan jopa mikään Louisiana kansasta ympäri planeettaa. Nämä ovat erittäin hyvänmakuista ruokia ja helppo valmistaa, että jopa Junior Master Chefs mistä tahansa maanosissa voisi tehdä. Jambalaya ja Gumbo vaikka ovat usein väärässä olla toiselle. Se johtuu siitä, että molemmat vaikuttavat peruselintarvike Cajuns-riisi. Tässä ovat erinomaisia ​​ominaisuuksia Louisiana 'kuuluisaa hintoja, jambalaya ja Gumbo.

Sana 'Jambalaya' oli peräisin Provencal sana 'jambalaia', mikä tarkoittaa mix-up ja pilaf riisiä (riisi keittää maustetaan liemi). Tämä ruokaa on saanut paljon vaikutteita Ranskan ja Espanjan kansaa. Siksi astia on runsaasti rakenne, se 's värikäs, ja se' on hyvin maukasta. Se on yleensä riisi pohjainen lautasen jossa joka toinen ainesosa on juuri lisätty yhteen. Ainesosat yleensä mukana katkarapuja tai ravun tai kananliha, tai makkaraa, ja kolminaisuutta (sipuli, selleri, ja paprikaa). Tämä vuoka maustetaan cayennessa ja paprika. Aikana jolloin tämä ruokalaji keksittiin, Cajuns juuri käytetty mitä ainesosia he löysivät heidän ympärillään. Siksi on olemassa erilaisia ​​menettelyjä, miten tällainen ruokalaji on valmis. Mikään ei voi kutsua oikeaksi resepti Jambalaya koska pohjimmiltaan tämä ruokalaji oli lajikkeen aivan ensiksi.

Sana 'Gumbo' oli peräisin Länsi-Afrikkalainen ihmiset 's sana' Ki ngombo ', mikä tarkoittaa Okra. Okra on luonnollinen tärkein ainesosa Gumbo. On sakeuttamisainetta, joka rikastuttaa tekstuuri lautasen. Vaikka muut sakeutusaineet voisi käytetään lautasen kuten mausteinen tiedosto aine ja Ranskan pohjan Roux (jauhot ja rasva), ilman Okra Gumbo astia ei olisi yhtä herkullinen kuin se oli alun perin tehty on. Gumbo on keitto tarjoillaan päälle lautaselle tai kulho riisiä. ainesosa sisältyy yleensä kolminaisuutta, lihan tai jopa äyriäisiä. Gumbo malja oli peräisin ranskalaisen keittiön bouillabaisse. It 's toinen herkullinen astia NO COREECT resepti, koska se voidaan luoda lajikkeita.YHTEENVETO:

Sekä Jambalaya ja Gumbo ovat kotoisin Cajuns valtion Louisianan.

Molemmat ruokia vaikuttaa suuresti Länsi Afrikkalainen ihmisiä, Ranskan ja Espanjan kansaa.

Molemmat ruokakulttuurit ovat usein väärässä olla muita, koska molemmat ovat perinteisesti tarjoillaan riisin.