Ero Egg nuudelit ja PastaMuna nuudelit vs Pasta

Suurin osa ihmisistä on intohimo lukuisia lajikkeita pastaa, joka sisältää muna nuudelit, ja perinteisesti tunnistettu pasta. On niin monia lajikkeita, kastikkeet, joita käytetään niitä, ja astiat, joissa ne valmistetaan, että ajatus jättää suurimman suumme kastelua. Mielenkiintoinen kohde on, että useimmat ihmiset don 't tietää, että on olemassa ero näiden kahden ihania elintarvikkeita. Tämä artikkeli on menossa huomauttaa joitakin eroja muna nuudelit ja pasta. Siinä määritellään seuraavasti:

ainekset

Muna nuudelit on valmistettu happamattoman taikinan joka on keitetty kiehuvassa vedessä. Yleensä muna nuudelit tehdään munia ja vehnää tai riisijauho. Joskus arrowjuuri tai tapiokan tärkkelystä lisätään parantamaan tekstuuria ja tasaisuutta säikeitä. Useimmissa tapauksissa, muna nuudeli taikina on tehty, ja niiden annettiin kuivua jonkin aikaa, ennen kuin itse asiassa käyttää niitä valmistamaan tietty astia.

Pasta on myös happamattoman mannasuurimot taikina, joko vehnää tai tattari, joka on keitetty kiehuvaan veteen, ja, joissakin tapauksissa, vihanneksia lisätään taikinaan.

Muodot

On olemassa monia lajikkeita muna nuudelit, ja koot vaihtelevat maittain. Muna nuudelit ovat tyypillisesti pitkä tasainen nauhat taikinan. Yleensä kiinalaiset ja japanilaiset nuudelit ovat pitkiä, leveä, tasainen nauhat taikina, jossa saksalainen lajike on lyhyempi, paksumpi, ja paljon pienempi.

Toisin muna nuudelit, jotka ovat tyypillisesti tasainen, pastat tulevat eri pituisia, kokoja ja muotoja. Monta kertaa, pastat ovat täynnä lihaa, juustoja ja muita vihanneksia, ja yleensä tarjoillaan kastike. Jotkut muotoja ovat spagetti ja Angel-hiukset, (pitkä tappimainen tangot), makaroni, (joka voi olla muodoltaan kuoret tai putkia), lasagne, (jotka ovat pitkiä, leveä levyt), fusilli, (jotka ovat twirled ja lyhyempi), farfalle, (rusetit), ja rigatoni, (jotka ovat suurempia onttoja putkia).originointi

On yleisesti hyväksytty, että muna nuudelit peräisin Kiinasta, 25 ja 200 AD; vaikka arabit ja italialaiset väittävät myös, että he keksivät tätä hienoa peruselintarvike. Lokakuussa 2005 klo Lajia sivusto Qinghain Kiinassa, vanhin tunnettu kaistale muna nuudeli löydettiin. Se näytti olevan noin 4000 vuotta vanha, ja tehtiin broomcorn ja tähkähirssi.

Mitä originointia pastaa, kukaan ei ole oikeastaan ​​määritelty, milloin tai joka ensimmäisenä teki tämän hienoa keitos. Talmud kirjaa samanlaista ruokaa, joka oli yhteinen Palestiinassa kolmannella vuosisadalla; kuitenkin, kreikkalainen lääkäri, Galen, jonka tunnuksena verrattavissa materiaali toisella vuosisadalla. Jopa taaempana ensimmäisellä vuosisadalla, Horace kuvattu maukas taikinalevyt jotka paistettu. Kun he jatkavat kaivaa rauniot Egyptissä, he saattavat löytää todisteita siitä, että pasta on ollut noin pidempään kuin mitä he ajattelivat.

Yhteenveto:

1. Muna nuudelit ovat tyypillisesti pitkä tasainen nauhat taikina, kun taas pasta tulee erilaisia ​​muotoja.