Ero Gorgonzola ja Bleu Juusto Gorgonzola vs Bleu Juusto

Bleu juusto on vain eräänlainen juustoa, joka on valmistettu tuomalla bakteerit sisäänsä niin, että sininen muotti muodostaa suonissa. Gorgonzola on vain italialainen sinihomejuusto.

Gorgonzolajuustoa saa nimensä kaupungin nimi, että se on tuotettu vuodesta 879 jKr. Gorgonzolajuustoa sai vihertävänsininen rakenne yhdennentoista luvulla. Tämä juusto on nyt tuotetaan pääasiassa Lombardian ja Piemonten (Northern Italian alueet).

Gorgonzolajuustoa tuotetaan koko lehmän 'maito. Starter bakteereita yhdessä itiöitä Penicillium roqueforti ja Penicillium glaucum lisätään siihen. Hera, joka on tuotettu poistetaan ja jäljelle jäävä on vuotiaiden alhaisessa lämpötilassa. Ikääntymisen aikana, metalli- tangot työnnetään ja poistetaan joka muodostaa kanavat. Nämä kanavat tekevät itiöt kasvaa rihmastoa ja antaa juustolle vihreää vein ominaisuus. Yleensä gorgonzolajuustoa on kypsytetty noin neljä kuukautta. Bleu juusto valmistetaan myös samalla tavalla.

Verrattaessa maku, gorgonzolajuustoa on mieto maku kuin bleu juustoa. Suurin osa bleu juuston on vahva ja pistävä haju.Sekä Gorgonzola ja bleu juustoja käytetään risotto, pastaruoat, polenta, salaatteja, ja toimi puolelta buffalo kanansiipiä. Koska gorgonzolajuustoa mukana eri maku, se on enemmän käytetty kuin pizza keveiden.

Jotkut suosittu bleu juustot ovat: French Roquefort, British Stilton, Espanjan Picon, ja amerikkalainen Maytag. Gorgonzolajuustoa tulee kaksi suosittua lajiketta Gorgonzola dolce ja Gorgonzola naturale. Vaikka Gorgonzola dolce lievästi vuotiaiden ja tulee makea maku, Gorgonzola naturale on kypsytetty kuusi kuukautta ja on terävä ja pistävä haju.

Yhteenveto:

1. gorgonzolajuustoa saa nimensä kaupungin nimi, että se on tuotettu vuodesta 879 jKr. Tämä juusto on nyt tuotetaan pääasiassa Lombardian ja Piemonten (Northern Italian alueet).
2. Gorgonzola ja Bleu juustoa valmistetaan samalla tavalla.
3. Verrattaessa maku, gorgonzolajuustoa on miedompi maku kuin Bleu juustoa. Useimmat Bleu juustojen on vahva ja pistävä haju.
4. Jotkut suosittu Bleu juustot ovat: French Roquefort, British Stilton, Espanjan Picon, ja amerikkalainen Maytag. 5. gorgonzolajuustoa tulee kaksi suosittua lajiketta Gorgonzola dolce ja Gorgonzola naturale.