Ero White ja tislattu etikkaWhite vs tislattua etikkaa
Yritä etsiä etikkaa paikallisilla markkinoilla ja sinulla olisi yllättynyt, kuinka monta erilaista olemassa. On huikea 21 erilaista etikkaa kaupallisesti saatavilla. Tämä on ilman lukemattomia kotitekoisia tyyppejä. Mutta ulos omnifarious alue, tislattua etikkaa ja etikalla osoittautua 2 yleisimmin käytetty. Toki, he 'uudelleen sekä happamia, mutta miten erilaisia ​​todella ovat ne toisistaan? Useimmat ihmiset ovat yhtä mieltä siitä, että perus ero olisi tasoa puhtauden. Yksinkertaisesti sanottuna, tislattua etikkaa on puhdistettu yli etikalla. Enemmän kuin, että siellä myös dissimilarities kun se tulee kemiallinen rakenne, tuotanto ja käyttö.

Etikalla on joskus kutsutaan myös väkiviinaetikka. Toisin kuin sen nimi on todella selvä. Se on yleensä valmistettu sokeriruo'osta. Se on valmistettu antamalla sokeriruoko uute läpi happo käymisen. Tässä prosessissa neste hapetetaan, jolloin kemikaaleja sen muuttuu ja hapan. Toinen tapa tehdä etikalla on yhdistämällä etikkahappo vedellä. Tämä vaihtelu on paljon rikillisempiä kuin luonnostaan ​​käymisteitse tyyppi. Se on 5%: sta 20%: ista etikkahappoa sisällön ja pidetään olevan voimakkaampi kuin mikään muu tyyppejä.

Tislattua etikkaa, joka tunnetaan myös neitsyt etikka, on valmistettu lähes minkä tahansa, esimerkiksi riisin, mallas, viiniä, hedelmiä, balsamico, omenasiideri, kiivit, riisi, kookos, palmu, sokeriruo'on, rusina, päivämäärä, olut, hunaja, kombucha ja monet muut. Nimensä se tislataan etanolista. 'Tislattu' selvästi tarkoittaa, että nestemäinen komponentti erotetaan pohjan seoksesta. Tämä tuottaa väritön liuos lähes 5%: sta 8% etikkahappoa vedessä, suhteellisesti heikompi kuin valkoinen tai väkiviinaetikka.

Sekä valkoinen ja tislattua etikkaa käytetään paitsi ruoanlaittoon, mutta sekä puhdistukseen, leivontaan, lihan säilytystä, peittaus, ja joskus jopa laboratorio- ja lääkinnällisiin tarkoituksiin.
Koska valkoinen tai väkiviinaetikka sisältää prosentuaalisesti enemmän hapanta sisältöä, se on enemmän ihanteellinen kotitalouden puhdistusainetta. Se tarjoaa ympäristöystävällinen ratkaisu poistaa likaa ja paha haju on monenlaisia ​​materiaaleja, kuten kangasta, metallia, lasia, turkista, laatat ja monet muut. Sitä voidaan myös käyttää virtsa-puhdistusaine lemmikkieläimille sekä luonnollinen rikkakasvien tai rikkakasvien tappaja. Etikalla ei sisällä ammoniakkia; se perusteellisesti puhdistaa jättämättä vahva ja haitallista hajua.Tislattua etikkaa, joka miedompi vaihtelu, sopii paremmin ruoanlaittoon, aromi, elintarvikkeiden lisäaineiden ja elintarvikkeiden säilytys. Lisäksi, sitä voidaan käyttää kodin korjaamiseksi. Esimerkiksi se on tehokas tapa parantaa tai estää urheilijan 's jalka ja syyliä. On myös erittäin hyödyllistä lievittää auringonpolttama ja estää ihon kuorinta tai rakkuloita.

Sekä valkoinen ja tislattua etikkaa ovat saatavilla markkinoilla. Jotkut kotitalous tuottaa omia fermentoimalla hedelmämehuja, hieman muistuttaa viinin.
Yhteenveto

Valkoiset ja tislattua ovat erityyppisiä etikkaa. Ne eroavat olennaisesti niiden Etikkahappopitoisuus.

White, joka tunnetaan myös nimellä viinietikalle, on 5%: sta 20%: ista etikkahappoa. Tämä on yleensä korkeampi verrattuna tislattua etikkaa 's 5% -8%.

White tehdään luonnollinen käyminen sokeriruo'on otteen tai yhdistämällä etikkahappoa vedellä. Tislattua voidaan tehdä milloin tahansa etikkaa, jossa enemmän etanolia erotetaan pohjan seoksesta.