Ero Mustavalkoinen Pepper

Musta vs White Pepper

Jos 'uudelleen ihailija TV kokkiohjelmia, luultavasti nähnyt surullisen Jacques Pepin väitä Julia Child yli pippuria. Ja keskustelu? Kumpi on parempi, mustapippuria tai valkoinen? Tietenkin tämä pilailu aina päätyä jossa to-kullekin-hänen-omaa sopimusta, mutta tämä jättää yleisö mietin, mitä tekee mustapippuria ja valkopippuria niin erilainen? paitsi ilmeisin vaihtelu, joka on väri, niillä on olennaisesti monipuolinen vaikutus ruokia? tämän me 'll selville otamme syvällistä tarkastella kahdenlaisia ​​mitä pidetään maailman' s eniten vaihdettiin mauste.

Huolimatta korkean kontrastin eroa ulkonäöltään, mustavalkoinen paprikat tulevat samasta kasvista, tieteellisesti nimeltään Piper nigrum, tai maallikon 'termein, mustapippuria. Native trooppisten maissa, kuten Intiassa ja Kaakkois-Aasiassa, niitä viljellään niiden hedelmien , tunnetaan nimellä pippurit. Nämä hedelmät kuivataan ennen valmistetaan kokonaisina karkeasti maahan tai jauheena. Pepper ei arvostetaan maailman 's eniten vaihdettu mauste turhaan. Sillä vallankumouksellinen rooli kulinaarinen asioissa sekä kasviperäisten lääkeaineiden.

Pepper on valmistettu vaihtelevia menetelmiä. Keskeisin liittyy pesun pippurit, jossa raakoja drupes kasvin ovat haudutettua kuumassa vedessä puhdistusta. Tämä samalla valmistelee drupes varten tummumisen prosessi, joka kääntää ne vielä-vihreästä syvän ruskea tai musta. Kun kuolee prosessi on valmis, drupes kuivataan päivää joko auringossa tai kuivauskoneet. Tässä prosessissa luumarja ryppyjä, tummuu ja kutistuu, mitä tunnemme mustapippuria. Ne voidaan karkeasti perunamuusi, maa tai säilytetään koko. Lopputulos on mustapippurilla.

Valmistusmenetelmä varten valkopippuria vaatii useita vaiheita läpi paitsi mustaa paprikat. Toisin kuin sen vastine, se vaatii täysin kypsä paprika sen perusmateriaali. He käyvät läpi 'liotus' tai prosessi liottamalla vedessä useita päiviä, kunnes liha pehmenee, hajoaa ja ei jätä mitään mutta paljain siemen. Jotkut valmistajat käyttävät kuorimis- tai käyttämällä kemiallisia tai mekaanisia toimenpiteitä kuoria lihan pois. Alaston valkoisia siemeniä kuivataan sitten, tuottaa muutosta, jota kutsumme valkopippuria.Poistaminen lihan valkopippuria riisuu pois joitakin olennaisia ​​makuja ominaisia ​​mustapippurilla. Käytännössä valkopippuria yleensä hienovaraisempaa kuin musta. Sen etuina on elintarvikkeissa estetiikkaa. Se lisää hieman mausteen vaalea annoksia tuhoamatta niiden väri. Useimmat kokit mieluummin se valkoinen kastikkeisiin ja lihaa. Musta peper on kuitenkin epäilemättä unsurpassable, erityisesti erotteleva makuun. Se on rikkaampi ja voimakkaampi mausteisuutta ja aromi kuin valkoinen.

Sekä mustavalkoinen lajikkeet ovat laajalti saatavilla markkinoilla tänään. Jälkimmäinen on kuitenkin maksaa hieman enemmän kuin entinen, koska lisätyn koukeroita sen tuotantoprosessissa.

Yhteenveto

Mustapippuria ja valkopippuria ovat molemmat valmistettu mustapippuria kasvi, tieteellisesti nimeltään Piper nigrum. Mustapippuria käyttää raakoja vielä vihreä drupes taas valkoinen käyttää kypsiä paprika hedelmiä.

Mikä tekee valkopippuria valkoinen on ilman ulomman lihaista kerros, joka on läsnä musta lajikkeita. Se työllistää kutsuttua menetelmää märkänemään kuoria lihan pois ennen kuivaamista.

White on täydellinen vaalea ruokia, kastikkeita ja lihaa. Kuitenkin se 's hienovaraisempaa maku verrattuna sen vastine.

Mustapippuri outdoes valkoinen kannalta rikkaus maku, mauste ja aromi. Se on myös suhteellisen halvempaa kuin valkoisia.