Ero Alkaline ja HapanAlkaline Vs Happamat

Elintarvikkeet voidaan jakaa kahteen ryhmään eli happaman ruoan ryhmä ja emäksinen ruoka ryhmä. Nämä elintarvikkeet luokitellaan sellaisenaan, koska ne vaikuttavat virtsan pH-taso, kun niitä nautitaan. Siten, ottaen liian paljon hapanta ruokaa johtaa systeemisen asidoosin taas liikaa nieleminen emäksinen elintarvikkeet voivat myös aiheuttaa vakavia alkaloosi. Kuitenkin oikea tasapaino hapan ja emäksinen ravinnon tarvitaan eri tarkoituksiin.

Ymmärtää enemmän tätä käsitettä, on tärkeää tietää pH mittakaavassa. Tämä asteikko kulkee 0-14 pohjan kanssa puoli (0-7), jotka kuuluvat happamalla alueella ja ylempi puoli (7 1-14) kuuluvat emäksinen alue. Normaalioloissa ihmiskehon yrittää ylläpitää lievästi emäksinen pH 7. 4 kautta mineraali laskeuman ja vetäytyminen luut ja pehmytkudokset. Sanotaan, että 50% -80% päivittäisestä ravinnosta on tultava emäksinen elintarvikkeet pitää kehon 's happo-emästasapainon.

Alkaline elintarvikkeet sisältävät hedelmiä (sitrushedelmät, vesimelonit, papaija, mango, viinirypäleet, melonit, päärynät, omenat, banaani, kiivi, persikat, ananakset, kirsikat, avokadot), erilaisia ​​vihanneksia (persilja, pinaatti, okra, parsakaali, squash, selleri , vihreitä papuja, porkkanaa, punajuurta, linssit, tomaatit, kaali, kukkakaali, nauris), öljyt (rypäleen siemenöljyä, oliiviöljy, rypsiöljy) ja muut elintarvikkeet kuten vuohenjuustoa, hasselpähkinät, kastanjat, raakasokerin ja villiriisiä mm .Suosittu esimerkkejä happamat elintarvikkeet ovat mustikoita, luumut, karpalot, valkoinen leipä, luumut, pastaa, vehnä, sian-, naudan-, äyriäiset, jäätelöä, pähkinöitä, olut, alkoholi, string pavut, kidney papuja, pähkinöitä, luumut, kaupasta ostettu mehut , ruisleipä, ruskea riisi, urut liha, munat, kylmän veden kalat, kurpitsa, munat, seesaminsiemeniä, maissiöljy, auringonkukansiemenet, rasva maitotuotteet, hunaja, margariini, limapavut, kuorettomia perunaa, tummansininen pavut, pinto pavut, purkitettu hedelmät, kaura, valkoinen riisi, cashew, kahvi, pistaasipähkinät, viini, kalkkuna, kana, lammas ja suurin osa mausteet.

On monia terveyden tajuissaan ihmisiä, jotka uskovat, että emäksinen ruokavalio on parempi kuin sen hapan vastine. Jolla on tällainen estää liian paljon happoa kertyminen verenkiertoon sekä vähentää rappeuttavia sairauksia, kuten osteoporoosi, sydänsairaudet ja syövät muutamia.

Periaatteessa suurin osa hedelmiä, jyvät ja vihannekset ovat emäksinen elintarvikkeet taas lihatuotteet ovat yleensä luonteeltaan happamia.