Ero Garbanzo Pavut ja KahviherneetGarbanzo Pavut vs Kahviherneet

Garbanzo papuja ja herneitä ovat samassa laitoksessa, tai erityisesti, sama palkokasvien. Kuten monet kasvit, garbanzo pavut ja kikherneet ovat vain yksi eri nimiä ja maallikko 's kannalta Cicer arietinum. Cicer arietinum kuuluu kasvikunnan, Magnoliophyta jako, Kaksisirkkaiset luokka, Fabales järjestyksessä, Fabaceae perhe ja alaperheeseen faboideae. Tehdas 's suku on Cicer.

Yhteinen nimiä tälle lajit ovat ceci papu, Intia herne, Bengal gram, tai egyptiläinen herne. Garbanzo papu tai kikherne on yksi maailman 's aikaisintaan viljelykasvien. Se oli kasvatettu muinoin muinaiset egyptiläiset, kreikkalaiset ja roomalaiset.

Etymologia 'kikherne' tulee latinan sanasta 'Cicer.' 'Cicer' kehittynyt Englannin ja Ranskan 'chiche' on Englanti 'Chich.' From 'Chich' se kehittynyt 'Chich herne' sen nykyaikainen muoto 'kikherne.'

'Garbanzo' Toisaalta, on espanjalainen alkuperä ja käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1759. Termi on johdettu vanha espanjalainen 'garroba' tai 'algarroba' ja vanha espanjalainen 'arvan? O.'

Vaikka viitataan saman lajin, 'kikherne' on usein yhteinen nimi käytetään Englanti puhuvien taas 'garbanzo' käytetään espanjankielisten ihmisiä. Maassa, jossa molemmilla kielillä hetkellä nimet voidaan käyttää vaihtoehtoisesti.

Kahdenlaisia ​​garbanzo papuja tai herneitä tunnetaan, Kabuli ja Desi. Kabuli tarkoittaa Kabulista. Siinä on vaalea suuret siemenet sekä sileä turkki. Se on myös yhtenäinen koko ja muodoltaan pyöreä. Tämä tyyppi on usein viljellään Pohjois-Afrikassa, Euroopassa, Pakistan, Afganistan, ja Chilessä.Toinen tyypistä, Desi (tarkoittaa paikallinen tai natiivi) on lähes vastakohta Kabuli. Se on pieni, tumma karkea turkki. Se on viljelty Intiassa, Etiopiassa, Meksiko, ja Iran. Toisin kuin muun tyyppinen kikherne tai garbanzo papu, Desi on paksumpi siemenkuori, joka sisältää korkeamman pitoisuuden ravinteita, erityisesti antioksidantit, kuten quercetin, kaempferol ja myrisetiiniä. Desi on myös rikkaampi kuitua ja kuuluu ryhmään elintarvikkeita, jotka on alhainen glykeeminen indeksi.

Koska monipuolinen palkokasvien, se on katkottua ainesosa monissa Lähi-idän ja Intian ruokia. Se on myös erinomainen lähde sinkki, folaattia, proteiinia ja ravintokuitua. Se on myös hyvä mittari mineraaleja, kuten fosforia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Laitos osallistuu myös muita terveyshyötyjä. Se voi parantaa ruokavalion ja kylläisyyden. Sen kulutus voi vähentää saanti jalostettuja elintarvikkeita ja yleisesti elintarvikkeita mikä laskee henkilö 's kalorimäärää. Se on hyvä lähde hiilihydraatteja diabeteksen ja voi edistää paremmin hallita verensokeria.

Kahviherneet myös antaa joitakin ainutlaatuisia antioksidantteja ja ovat myös hyviä paksusuolen. He myös parantavat veren / rasva sääntelyn, alentaa LDL-kolesteroli, joka voi vähentää yksittäisen 's mahdollisuudet sydän. Kahviherneet tai garbanzo pavut tuotetaan pääasiassa Intia, Pakistan, Turkki, Australia, Iran, Myanmar, Kanada, Etiopia, Meksiko, ja Irak.

Molemmat tyypit ovat käytettävissä käyttää joko purkitettu tai kuivattuja. Kuivatussa tarvitsee liottamalla vedessä yön ennen ruoanlaitossa kun purkitettu versio voidaan käyttää välittömästi. Sen lisäksi valmisteita, toinen ero näiden kahden välillä on, että kuivatut pavut ovat rungon, joka on poistettava ennen kun purkitettu pavut ovat niiden kuoret poistetaan tehtaalla.

Yhteenveto:

1. Garbanzo papuja ja herneitä ovat sama asia. Ne ovat molemmat yleisnimet kasvin laji nimeltään Cicer arietinum. Koska ne ovat samassa laitoksessa ja kokonaisuus, niillä on sama tieteellinen luokittelu, käyttää tyypit ja muut tunnusominaisuudet.
2. Termi 'garbanzo papu' käytetään yhteisenä nimityksen mukaan espanjankielisessä tai Latin ihmisiä. Samaan aikaan, termi 'kikherne' käytetään Englanti puhuvien.