Ero irlantilainen viski ja skotlantilainen viskiIrlantilainen viski vs skotlantilainen viski

Vaikka alkoholijuomien tunnetaan viski on valmistettu ja söivät ympäri maailmaa, se oli alun perin ensimmäisen tislattu Irlannissa. Viski tuotanto Irlannissa johtui leivän syöminen kulttuuri, jossa maaseudun köyhien kasvaisi viljaa, ja käytä mäski viljasta tuottaa viskiä. Kuitenkin Skotlanti hyvitetään puhdistettavaksi suosituin viljaviinaa, ja kuten ehkä huomannut, se on kirjoitettu niin 'viski' Skotlannissa, kun taas Irlannin mieluummin kirjoittaa sitä 'viski'.

Yksi tärkeimmistä eroista skotlantilainen viski ja irlantilainen viski on tislausprosessi. Vaikka Scotch viski tislataan vain kahdesti, irlantilainen viski läpikäy kolminkertainen tislaus, jolloin se selvästi keveyttä, ja tämä tapahtuu pot still jotka ovat kolmasti koko normaalin kuparia still, joten ainutlaatuisen hieno juoma, joka on irlantilainen viski. Skotlantilainen viski käyttää keskeytymätöntä menettelyä stillkuvia.

Samalla kun skotlantilainen viski, ohra käytetään kokonaan mallasjuomien, ja se on ensin sallittu itää, ja sitten se kuivataan. Turve savua käytetään kuivauksen joka tuottaa erottuva Scotch aromi viski. Kuten irlantilainen viski, raaka ja mallasohran käytetään potin edelleen vaiheessa. Ohra kuivataan uuneissa, jotka kuuluvat pitäen ohra 'luonnollinen maku, tuloksena on keskeinen laadun irlantilaisen viskin.Tehdessään irlantilainen viski, suurempi merkitys on kiinnitetty Tislausprosessin, kun taas skotlantilainen viski, painopiste on vahvistetut master sekoitin 's taitoja, jossa sekoitettu Scotch viski valmistetaan sekoittamalla erilaisia ​​kypsä maltaan ja viljaviskiä, ​​joten prosessi 'sekoittaminen'. Irlannin uskovat periaate, että 'taito' on muodostettaessa oikeus tisleitä aluksi, tekniikkaa he kutsuvat 'vatting'. ikääntyminen aika viskejä eroavat samoin. Scotch viski pidetään tynnyrissä vähintään kaksi vuotta, kun irlantilainen viski on kypsytetty vähintään kolme vuotta.

Myös riippuen alueella, jossa viski on tuotettu, etiketistä viski edustaa sitä. Skotlantilainen viski voidaan merkitä 'Scotch Whisky', jos se on tuotettu ja kypsynyt Skotlannissa. Samoin viski tehdään Irlanti on yksi merkintä 'irlantilainen viski'.

Yhteenveto:
Skotlantilainen viski tislataan kahdesti, kun taas irlantilainen viski läpikäy kolminkertainen tislaus.
Scotch viski käyttää turvetta savustettu kokonaan mallasohran, kun irlantilainen viski käytetään uunikuivattava, raaka ja mallasohran.
Skotlantilainen viski on tuotettu 'sekoittaminen', kun irlantilainen viski on tuotettu 'vatting'.