Ero Topaz ja kvartsiTopaz vs kvartsi

Topaasi ja kvartsi ovat molemmat yleisesti kivennäisaineiden maan päällä ja käytetään laajasti kaikissa koruja, kelloja tai muita koriste-esineitä ja teollisuuden. Kvartsi on usein myydään topaasi kuten Smoky Topaz, Golden Topaz tai Madeiralla Topaz jne kvartsi on monia myös lajikkeita, kuten Rose, Rock, Tiikeri 'silmä ja Savukvartsi. Kaksi muuta lajikkeiden myös suosittuja asiakkaiden keskuudessa ovat Rutil ja Tourmalinated kvartsia.

Kvartsi ja topaasi ovat molemmat saatavilla runsaasti ja käytetään eri valmistajien ja toimialoilla. Molemmat mineraaleja löytyy erilaisia ​​muotoja ja kokoja. Topaz ja kvartsi on myös eroja attribuutteja tai ominaisuuksia. Topaz on yksi vaikeimmista mineraalien kovuus 8 ja se on tehty silikaatti on hyvä basaalilohkeavuutta taas kvartsi pilkkominen on heikompi kovuus, joka on 7. Ero topaasi ja kvartsi pilkkominen on, että topaasi lohkaisu on suorassa ja yhteen suuntaan, kun taas tapauksessa kvartsia pilkkominen on huono. Ominaispaino varten Topaz on noin 3. 4 C 3. 5 taas kvartsi on 2. 65 tai vähemmän. Molemmat mineraalit ovat valkoisia raitoja.

Kristalli järjestelmä topaasi on ortorombisen taas Crystal järjestelmä kvartsi on kuusikulmainen. Kemiallinen luokitus topaasi on silikaatti '' Nesosilicate taas kemiallinen luokittelu kvartsi on silikaatti. Kemiallinen koostumus topaasi on Al2SiO4 (F, OH) 2 ja kvartsi on piidioksidi, SiO2.Verrattuna muiden mineraalien, topaasi on sään ja virran kulutusta kestävä. Se on helmi kivi ja väritön kide. Harvinainen värialueen topaasi joka esiintyy luonnossa on sininen ja vaaleanpunainen. Kvartsia käytetään lähinnä optiikka, kellot, linssi, lasi ja monet muut teollisuudenalat, kuten hiekkapaperilla päätöksenteossa, tietokoneen osia, koruja sementti ja laasti jne kvartsi voi lähettää ultraviolettisäteilyä eikä jakaa helposti. Kvartsi on myös tunnettu sen käyttötarkoituksia valmistuksessa upokkaiden ja putket. Kvartsi on myös suosittu mineraali käytetään digitaalikelloissa.

Yhteenveto:
Topaz on helmi kivi laajalti käytetty tehdä koruja kohteita maailmanlaajuisesti.
Kvartsia käytetään monissa valmistaville lasi, hiekkapaperia, tietokoneen osia jne.
Topaz on sään kestävä taas kvartsi tunnetaan lähettämiseksi ultraviolettisäteilyltä.
Topaz ja kvartsi on erilaiset pilkkominen ja vakavuus kovuus 8 ja 7 vastaavasti.