Ero mesoteliooma ja asbestoosi Mesoteliooma vs asbestoosi

Ihmiset, jotka ovat altistuneet asbestille, joka on syöpää aiheuttava aine, yleensä kehittää kahdenlaisia ​​vaivoja, mesoteliooma ja asbestoosi. Ymmärtää enemmän niistä, tässä on muutamia seikkoja harkita:

mesoteliooma

Mesoteliooma on syöpä, joka vaikuttaa suojus kehon ??? s sisäelinten jota kutsutaan mesothelium. Vaikka se on yleisimmin nähty ulompi vuoraukseen keuhkoihin ja sisäinen rintakehän, se voi vaikuttaa myös vatsaontelon vuori ja sydän.

Se ei ilmeinen välittömästi mutta vie pitkän ajan on diagnosoitu. Se ei ole yhtä yleistä kuin asbestoosi, mutta on enemmän kohtalokas. Oireita ovat:
Vuori keuhkojen: Vuori vatsaontelon: Vaikeat:

??? Rintakipu vatsakipu Veri verihyytymien
??? Nestettä keuhkoissa nestettä vatsassa verenvuotoja elimissä
??? Hengenahdistus Vatsan massan keltaisuus
??? Väsymys ja anemia Virheellinen suoliston toimintoja Alhainen veren sokeritason
??? Yskä ja hengityksen vinkuminen Laihtuminen Veritulppa keuhkoissa valtimoissa
??? Verta Yskös Vaikea askites

Mesothelima voidaan diagnosoida käyttämällä röntgen-, CT, ja biopsia viallinen osa kautta käyttämällä thoracoscopy. Vaikka tämä sairaus on kohtalokas, on monia hoitoja saatavilla auttaa torjumaan sitä.

Tavallinen hoitomenetelmät ovat leikkaus, kemoterapia, ja säteily, jotka ovat hoitoja käytetään syöpien. Muitakin kokeellisia hoitoja saatavilla sekä kuten geeniterapian, immunoterapia, ja fotodynaamiseen.asbestoosi

Asbestoosi on krooninen tulehduksellinen ja fibroottisia kunnon keuhkoihin hengittämisestä aiheutuvat asbestin. Ihmiset, jotka ovat altistuneet asbestille pitkiä aikoja kehittää tätä tautia, joka pitkällä aikavälillä voi kehittyä keuhkosyöpää.

Asbestikuidut hengittävät henkilö voidaan upottaa sisempi keuhkojen kudoksia aiheuttaa se arpi, joka puolestaan ​​voi johtaa fibroosia. Kudokset kovettuu ja olla tehottomia absorboivat happea aiheuttaa hengenahdistusta, yskää ja rintakipu.

Ei ole parannuskeinoa asbestoosi ja se etenee hitaasti ja voivat lopulta johtaa sydän- ongelmiin, valtimoiden hypoksemiaa, ja hengityksen vajaatoiminta, mutta on olemassa joitakin korjaustoimenpiteitä käytettävissä lievittää sen oireita.
Yksi on happi terapia auttaa potilasta hengittämään ja korjata hypoksia. Sumutinta voidaan käyttää poistamaan keuhkojen eritteiden. Koska vahinkoa potilaan ??? s keuhkoihin, hän on alttiimpi saada influenssa ja muut infektiot joten hän on rokotettu estämään puhkeamista muiden sairauksien, jotka voivat pahentaa hänen tilansa.

Yhteenveto

1. mesoteliooma on syöpä, joka vaikuttaa keuhkojen limakalvojen, mahassa ontelon, ja sisäinen rintakehän kun asbestoosi on krooninen tulehdus ja fibroosi keuhkoissa, jotka voivat johtaa keuhkosyöpään.
2. Molemmat hengittämisestä aiheutuvat asbestin ja he kehittävät pitkän aikaa, mutta mesoteliooma voi vaikuttaa myös muihin kehon osiin, kun asbestoosi yleensä vaikuttaa vain keuhkoihin.