Ero MD ja MSMD vs MS

On olemassa erilaisia ​​eroja lihasdystrofia ja MS-tauti, vaikka usein, siellä näyttää olevan epäselvyyttä kahden sairauksia. Lihasdystrofia ja MS-tauti on kaksi hyvin eri olosuhteissa ja patologisten eroja voi olla yli painotti.

Vaikka Multippeliskleroosi on ensisijainen neurologinen sairaus, joka vaikuttaa usein selkäydin ja aiheuttaa tyypillisesti ongelmia voimaa ja painonnousu, lihasdystrofia on yksinomaan lihassairautta ja se ei millään tavoin vaikuta keskushermostoon. Joskus sekaannusta multippeliskleroosin mukana toinen sairaus tunnetaan lihasten surkastuminen, joka tunnetaan myös nimellä Liikeratakovettumatauti (ALS), joka on myös ensisijainen neurologinen sairaus.

MS-tauti esittelee ja etenee epäsymmetrisesti ja tunne johtuu menetys myeliinin peräisin hermo vaipat. Toisaalta, Lihassurkastumatauti on ominaista symmetrinen lihasten kuihtumista ja jakelun heikkous lihaksissa. Sensation ei vaikuta ollenkaan tässä tapauksessa, joten MD selvästi kuuluu erillinen tautiryhmän MS koska se ei vaikuta hermosoluihin.On olemassa erilaisia ​​muotoja Lihassurkastumatauti tauti, yleisimmin tunnettu on Duschebbe 's, joka pääasiassa vallitsee lapsilla ja nuorilla. Toiset ovat myotonic lihasdystrofia, joka on hyvin yleistä nuorten aikuisten keskuudessa ja ylläpitävät jopa 20 vuotta. Myotonic lihasdystrofia etenee paljon hitaammin kuin muut lihasdystrofioiden. Muunlaisia ​​MD eivät aiheuta merkittävää vamma ja yleensä ole niin paljon elämää lyhentämistä. kuitenkin MS-tauti on hyvin harvinainen lapsilla alle 10 vuotta ja usein offset 20 's ja myöhempinä vuosina . Alkamisiällä on toinen keskeinen tekijä, joka erottaa MS ja MD.
Yksi tekijä on todettava, että kaikenlainen lihasdystrofiat ovat perinnöllisiä, kun Multippeliskleroosi ei ole. On isn 't vielä mitään selviä geneettisiä yhteys multippeliskleroosi, jonka on todettu.

MS-tauti on lievä muoto yleensä ei ole merkittävää vaikutusta elinajanodote potilas, vaikka muutamat aggressiivinen tyyppejä voi johtaa kuolemaan. Kuitenkin nykyinen tilanne on se, että monet MS-tautia sairastavien jatkuu ja elää tervettä ja aktiivista elämää. Tapaus ei ole sama kanssa lihasdystrofia sillä useimmat tautimuodoille johtaa lopulta kuolemaan. Lapset diagnosoitu sairaus usein kuolevat muutaman vuoden sisällä.

Yhteenveto
1. MD on lihassairaus, kun MS on ensisijainen neurologinen sairaus.
2. MS etenee epäsymmetrisesti aiheuttaa tunne, kun MD etenee symmetrisesti eikä tunne pysyy ennallaan.
3. MD on perinnöllinen, kun MS ei ole perinnöllinen.