Ero NIDDM ja IDDMNIDDM vs. IDDM

Diabetes mellitus on sairaus, jossa haima tuottaa riittämätön määrä insuliinia, tai jossa keho 's soluja ei onnistu toimimaan tarkoituksenmukaisesti insuliinille. Insuliini on hormoni, jota haima, joka auttaa elimistöä' s solut imevät glukoosia (sokeri) siten, että se voidaan käyttää energialähteenä. Insuliini auttaa alentamaan veren glukoosipitoisuutta. Kun veren glukoosi nousee, insuliini vapautuu haima normalisoimaan glukoositaso. Potilailla, joilla on diabetes, puuttuminen tai riittämätön insuliinin tuotantoa aiheuttaa hyperglykemian. Diabetes pidetään krooninen sairaus; se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että vaikka se voidaan valvoa, se kestää eliniän. Diabetes mellitus voi aiheuttaa hengenvaarallisia komplikaatioita, jos ne jätetään hoitamatta. Tyypin 1 diabetes voi johtaa tajuttomuuteen, tila tajuttomuuden aiheuttamien erittäin korkeita glukoosi veressä, tai jopa kuolemaan. Sekä tyypin 1 että tyypin 2 diabeteksen komplikaatioita voivat sisältää sokeutta, munuaisten vajaatoiminta, ja sydänsairaudet.

Diabetes mellitus luokitellaan kahteen eri tyyppiin. Tyypin 1 diabetes, aiemmalta nimeltään insuliinista riippuvainen diabetes (IDDM lyhyitä) ja nuoruusiän diabetes, keho voi joko tuottaa insuliinia hyvin pieniä määriä tai se ei tuota insuliinia ollenkaan. Vaikka tyypin 2 diabetes, joka tunnettiin aiemmin nimellä insuliinista riippuvainen diabetes (NIDDM lyhyitä) ja aikuisiän diabetes, keho 's heikko tasapaino insuliinin tuotantoa ja solujen kyky käyttää insuliinia menee pieleen. Tämä voi johtaa alkaen insuliiniresistenssiä, jossa solut eivät käytä insuliinia oikein usein kertaa yhdistettävä absoluuttinen insuliinin puutos.

Klassisia oireita yleensä näyttävät yhtäkkiä tyypin 1 yleensä antaa alle 20-vuotiaita. Näitä ovat polyuria (tihentynyt virtsaamistarve), runsas juominen (lisääntynyt jano), ja polyfagia (lisääntynyt nälkä). Oireita ominainen tyypin 2 diabetes ovat ne löytyy tyypin 1 diabeteksen sekä toistuvia infektioita tai ihon haavaumia, jotka paranevat hitaasti tai eivät ollenkaan, yleistynyt väsymys, ja pistely tai tunnottomuus käsissä ja jaloissa. Oireita tyypin 2 diabetes kehittyy yleensä paljon hitaammin ja se voi olla hiuksenhieno tai poissa.

Useimmat tyypin 1 tapahtua pubertyaround ikä 10-12 tytöillä ja ikä 12-14 pojilla. Yhdysvalloissa, tyypin 1 diabetes osuus 5-10 prosenttia kaikista diabetestapauksista. Toisaalta, puhkeamista tyypin 2 diabetes esiintyy yleensä, kun 45-vuotiaana, vaikka taudin esiintymistiheys nuoremmissa ihmiset kasvaa nopeasti. Yksilöiden tauti ei välttämättä heti tunnistaa, että he ovat sairaita, koska oireet kehittyvät hitaasti. Niistä lähes 21 miljoonaa ihmistä Yhdysvalloissa on diabetes, 90-95 prosentilla on tyypin 2 diabetes.

Tyypin 1 diabetes on sairaus, jossa elimistö tuottaa liian vähän insuliinia tai ei ollenkaan insuliinia ollenkaan. Useimmissa tapauksissa tyypin 1 diabetes katsotaan autoimmuunisairaus, eli sairaus, jossa kehon 'immuunijärjestelmään menee pieleen ja hyökkää terveitä kudoksia. Kun kyseessä on tyypin 1 diabetes, immuunijärjestelmän virheellisesti iskujen ja tuhoaa beetasoluista. Nämä beeta-solut ovat insuliinia tuottavien haiman. Useimmat tutkijat uskovat, että yhdistelmä geneettiset ja ympäristötekijät voivat aiheuttaa immuunijärjestelmän tuhota näissä soluissa. ympäristötekijät, kuten tiettyjä viruksia, voi myös myötävaikuttaa kehittäminen taudin erityisesti ihmisiä, jotka jo on geneettinen taipumus taudin. tyypin 1 diabetes voi johtua myös kirurginen poistaminen haima. Sen sijaan useat geenit ovat mukana tyypin 2 diabetes myös epäterveellinen ruokavalio, liikunta ja ympäristötekijät.

Lisäksi, on olemassa vahva suhde lihavuuden ja tyypin 2 diabetes. Noin 80 prosenttia diabeetikoista tämän muodossa tauti ovat merkittävästi ylipainoisia, kun ihmiset, joilla on tyypin 1 diabetes ovat yleensä ohuita tai joilla on normaali paino. Lisäksi aiheuttaa kertyminen glukoosia veressä, käsittelemätön tyypin 1 diabetes voi vaikuttaa rasva-aineenvaihdunnan. Koska keho voi muuntaa glukoosi osaksi energiaa, se alkaa hajota varastoida rasvaa polttoaineena. Tämä tuottaa happamia yhdisteitä kutsuttujen veren ketoaineita, jotka voivat häiritä soluhengitykseen, energiaa tuottavien prosessi soluissa. Ei ole parannuskeinoa tyypin 1 diabetekseen, ja hoito sisältää insuliinipistos. Tyypin 2 voidaan ohjata liikunnan, terveellisen painonlasku, ja ruokavalion hallinnassa. Insuliini Injektiot voidaan myös käyttää.

YHTEENVETO:1. Kehomme tekee liian vähän tai ei lainkaan insuliinia tyypin 1 diabetes (aiemmin insuliinista riippuvainen diabetes ja nuoruusiän diabetes), kun taas tyypin 2 diabetes (tunnettiin aikaisemmin nimillä insuliinista riippuvainen diabetes ja aikuisiän diabetes) elimistö 't käyttää insuliinia se tekee.

2. Tyypin 1 diabetes on yleisempää lapsilla taas tyypin 2 on yleinen aikuisilla.

3. Tyypin 1 hoidetaan insuliinilla taas tyypin 2 voidaan ohjata terveiden elämäntapojen tai ehkä insuliini joissakin tapauksissa.

4. Ihmiset, joilla on tyypin 1 diabetes ovat yleensä ohuita tai joilla on normaali paino, kun ihmiset, joilla on
Tyypin 2 diabetes ovat yleensä ylipainoisia.

5. Oireet tyypin 1 on nopea, kun taas hidas tyypin 2.

6. vaikuttavat tekijät tyypin 1 ovat: genetiikka, ympäristö- ja autoimmuunisairaudet tekijät, kun
Tyypin 2 sisältää: genetiikka, epäterveellinen ruokavalio, liikunta, ja ympäristön.