Ero Mood ja FeelingMood vs Feeling

Mieliala on hyvin erilainen sana verrattuna termiä tunne. Päällimmäisenä, mieliala on emotionaalinen tila tai tila, joka kestää pidempään kuin tunteita. Sitä kuvataan emotionaalinen tila, joka ei ole niin voimakas eikä kyseisen. Kun kysytään mielentilaan, on yleensä kaksi päissä vastata, että yksi kysymys. Tämä tarkoittaa, että olet joko iloinen tai surullinen niin sanotusti.

Tunne on mitä yksi saa tai kokemus, kun hän tuntee. Esimerkiksi kun yksi koskettaa tietty pinta niin hän heti hahmottaa eräänlainen tunne, joka tekee hänestä sanovat, että pinta on joko karkea tai sileä. Vaihtoehtoisesti tunne voi myös olla kokemus, kun sitä käytetään seuraavalla tavalla: rakkauden tunne, lämpöä ja turvallisuuden tunnetta.

Kuitenkin sana tunne usein kuvataan jotain akuuttia tai jotain, joka tapahtuu lyhyemmällä aikavälillä. Hyvä esimerkki on, kun olet kävelemässä tumma valaisematon käytävällä. Tässä tilanteessa, olet todennäköisesti kokea tunne pelkoa, että juuri sillä hetkellä, kun kävelisi tällä tiellä.

Kuten edellä tunnelmia, toisaalta, voi kestää useita tunteja tai jopa päiviä kuten silloin, kun ovat olleet tyytyväisiä koko viikon, vaikka voit vain olla yleistävä asioita. Että 'siksi on olemassa suuri mahdollisuus yksi on poikkeuksellisen pitkään olemisen iloinen tai surullinen, joka kehittyy psykiatrinen ongelma, kuten masennusta, maniaa tai molemmat (maanis-depressiivinen kaksisuuntainen mielialahäiriö).Mukaan Psychology, tunne on sekä subjektiivinen ja tietoista esiintyminen. Näin ollen, jos olet helposti pelottaa niin on odotettavissa, että sinun on helppo pelätä tai saada ahdistunut monista muuttujista. On kuitenkin olemassa myös joitakin tapauksia, joissa tunteet ovat tajuton, kuten silloin, kun se tapahtuu sisäelinten tasolla. Kun olet kokemusta muoto emotionaalinen levottomuutta niin todennäköisesti olet negatiivinen 'gut tunne.' Jos käytetään tällä tavalla, tunne voi olla muoto intuitiivisuutta joka auttaa tekee välittömiä päätöksiä, jotka perustuvat järkeä. Tämä voidaan parhaiten esimerkkinä, kun yhtäkkiä nähdä tajuttoman henkilön makaa edessä. Usein te 'll koskettaa henkilö arvioimaan, onko hän yhä elossa vai ei, tai ainakin tietää, jos hän' s tajuissaan ja hengitys.

1. Mood kestää kauemmin kuin tunteet