Ero vilustuminen ja allergiatVilustuminen vs Allergiat

Allergiat ja vilustuminen ovat kaksi eri ehtoja, jotka ovat peräisin eri syistä. Ihmiset melkein aina vaihda kaksi edellytystä toisiinsa. Tämä on ymmärrettävää virhe, koska molemmat ehdot ovat melko samanlaisia.

Vilustuminen aiheuttavat lukuisia viruksia. Kun yksittäinen virus pääsee potilas 's elin, immuunijärjestelmä aktivoituu hyökätä tämän mikro-organismin. Osa tuloksista tämän immuunireaktion ovat klassisia ilmentymiä tämän ehdon, kuten yskää ja ruuhkia. Taudinaiheuttaja, joka aiheuttaa tämän ehdon on tarttuva ja, samaan aikaan, tarttuva. potilas voi heidät kiinni kun vaikuttaa yksilön yskää, aivastaa tai Kättelyvuorossa toiselle henkilölle. usean päivän immuunijärjestelmä hyökkää ja tuhoaa viruksen, ja potilas lakkaa ilmenemismuotoja.

Allergia on aiheuttanut erittäin herkkä immuunijärjestelmää. Joillekin tapauksissa keho voi vastata virheellisesti vaarattomia esineitä, kuten siitepöly ja hometta, ja hyökätä omia järjestelmiä, koska altistuminen aineille kutsutaan nimellä 'allergeeneja.' Keho vapauttaa tiettyjen kemikaalien tai aineiden, kuten histamiinin yhtä immuunijärjestelmää tekee, kun se taistelee kylmä aiheuttavia viruksia. Tämä vaste voi aiheuttaa tulehduksen sisällä nenän polkuja, nuha, aivastelu, ja yskä. Allergia ei tartu vaikka jotkut potilaat voivat periä taipumus olla sitä.

Erot allergiat ja vilustuminen ovat hieman erillisiä. Eri ominaisuudet nämä kaksi ehtoa eroavat toisistaan. Keston kylmä 's ehto on 3-14 päivää, kun taas allergia voi kestää niin kauan kuin potilas on alttiina tietylle allergeenille. Vilustuminen näkyvät yleensä eniten talvella, mutta ne voivat mahdollisesti tapahtua milloin tahansa. On Toisaalta allergia voi tapahtua milloin tahansa aikaan vuodesta, vaikka esiintyvyys joidenkin allergioiden on kausiluontoista. ilmenemismuodot vilustuminen voi aloittaa muutaman päivän jälkeen infektion kanssa patogeenin. ilmentymät allergia voi alkaa välittömästi sen jälkeen altistumista allergeeneille.

Ilmenemismuotoja nämä kaksi ehtoa myös vaihdella toisistaan. Oireita vilustuminen usein ovat: yskä, kurkkukipu, ja tukkoinen tai vuotava nenä. Kivut ja väsymys joskus esiintyä yhdessä vilustuminen. Vetiset, kutina, ja kuumetta esiintyy harvoin tämän ehdon. Oireita allergiat usein sisältävät vetistä, kutina, ja tukkoinen tai vuotava nenä. Yskä, kurkkukipu, ja väsymys saattavat joskus olla näytteillä potilaalle, jolla on allergia. Särkee ja kuume koskaan esiintyä potilailla tämän ehdon.

Koska alkuperä allergiat ja vilustuminen, ilmenemismuodot ovat aivan erilaiset. Estäminen nämä oireet tarvitsee erilaisia ​​strategioita. Välttää allergia oireet, potilaan tulee välttää aineita, jotka hän on allerginen tai allergeeneja. Jos potilas on allerginen hometta, hänen tulisi välttää ottaessaan tätä ainetta. Yhteinen allergeenit ovat: siitepöly, eläinten hilse, torakat, hometta, ja pölypunkit. Estämään ilmentymiä vilustuminen, potilaan on lopetettava virus, joka aiheuttaa vilustuminen joutumasta hänen järjestelmään. Vältä henkilöitä, jotka ovat vilustuminen erityisesti julkisissa paikoissa. Suorita käsienpesu usein. Huolehtia muiden henkilöiden jatkuvasti peittää nenän ja suun yskimisen ja aivastelua.

Yhteenveto:1. kesto kylmä 's ehto on 3-14 päivää, kun taas allergia voi kestää niin kauan kuin potilas on alttiina tietylle allergeenille.

2. Vilustuminen yleensä näkyvät useimmiten talvella, mutta ne voivat mahdollisesti tapahtua milloin tahansa. Toisaalta, allergia voi tapahtua milloin tahansa aikaan vuodesta, vaikka esiintyvyys joidenkin allergioiden on vuodenaikojen.

3. ilmenemismuotoja vilustuminen voi aloittaa muutaman päivän jälkeen infektion kanssa taudinaiheuttaja. Ilmenemismuotoja allergia voidaan aloittaa heti sen jälkeen altistumista allergeeneille.

4. Oireita vilustuminen usein ovat: yskä, kurkkukipu, ja tukkoinen tai vuotava nenä. Oireita allergiat usein sisältävät vetistä, kutina, ja tukkoinen tai vuotava nenä.

5. särkee ja väsymys joskus esiintyä yhdessä vilustuminen. Yskä, kurkkukipu, ja väsymys saattavat joskus olla näytteillä potilaalle allergikoille.