Ero luukuvaus ja PET ScanBone Scan vs PET Scan

Luukuvaus on prosessi, joka tutkii elimistön 'sisäistä luusto käyttäen ydinvoiman skannausta.? Tämä mahdollistaa tunnistamisen luun kasvua tai ehkä jakautuminen näiden ihmiskehossa.? Tämäntyyppinen tutkimus auttaa arvioimaan vahingoista esittelee luut.? PET skannaus, joka tunnetaan myös nimellä positroniemissiotopografia, ei käytä ydin- skannaustekniikoita.? sen sijaan se toimii käyttämällä erityinen kameran ja merkkiaineen, joka voi katsoa syvälle sisälle ihmiskehon tutkia elinten ja muut sisäiset rakenteet. Merkkikaasukonsentraatiot tavallisesti käytetään glukoosi koska se voi auttaa aineenvaihduntaa soluissa kehossa.

Tarkoituksena menettelyt eroavat myös. ? PET Scan käytetään määrittämään veren virtausta aivoihin ja muihin metabolisia prosesseja. ? Näin ollen sen pääasiallinen käyttö on havaita mitään hermoston sairaudet kuten Parkinsonin 's ja Alzheimerin' s. ? Luukuvaus, toisaalta, toimii laajuuden määrittämiseksi leviämisen syövän luut. ? Sitä käytetään myös määrittämään, onko taudin leviämisen on vaikuttanut muilla aloilla, kuten munuaisiin ja eturauhanen.

Luukuvaus toimii yksinkertaisesti kuvien kanssa käyttämällä ydinsäteilyn merkkiaineen. ? PET scan toimii myös lisäämällä merkkiainetta suonensisäisesti laskimoon. ? Erona on, että luukuvaus, merkkiaine kestää noin viisi kuusi tuntia ennen kuin se pystyy kiinnittymään luun siten, että laite voi kaapata kuvia selvästi. Jotta PET scan, merkkiaine voi helposti siirtää järjestelmään vain 30 minuutista 60 minuuttiin. ? Aikana luukuvaus, potilas tarvitaan juoda noin neljä ja kuusi lasillista vettä. ? Tämä auttaa poistamaan virtsarakon radioaktiivisen aineen, joka muutoin estää kameraa kuvien lantion luita.

Eri laitteita käytetään kaapata kuvia; luukuvaus käyttää työkalua nimeltä gamma kamera. ? PET skanneri, toisaalta, on erityisesti suunniteltu laite muotoinen donitsi. ? Alueet testattu myös vaihdella. PET scan kattaa muun muassa sydämen ja aivojen ja myös kasvainten havaitsemiseen alueilla ympäri kehoa. ? Luukuvaus kuitenkin keskittyy vain näkökohtiin, jotka vaikuttavat luiden koko ihmiskehossa. Tämä testi voidaan suorittaa vain tunnin tai vähemmän, kun taas PET-usein yksikin kolme tuntia.Yhteenveto:

1. luukuvaus keskittyy määritetään luun kasvua ja kehittymistä tahansa sairauksien luut, kun taas PET scan keskitytään muihin elimissä, kuten sydän ja aivot.
2. luukuvaus käytetään radioaktiivista merkkiainetta, joka on asetettu kautta IV, joka leviää läpi kehon ja kiinnitä luut kaapata kun PET scan käyttää glukoosia merkkiaineena.