Ero Abscess ja haavaumaPaise Vs haavauma

Paise ja haavauma ovat kaksi eri muotoja ihovaurioita. Paise on suljettu vaurio jossa mätä on kertynyt ihon alle. Mätä, todella tallustella kuollut neutrofiilien, kerääntyy muodossa ontelon. Tämä viestii jatkuva tarttuva prosessi, joka voidaan joko loisten aiheuttamien tai bakteereja. Asettumista mätä onteloon on todella puolustus mekanismi elin niin, että tartunta voitti 't levinnyt läheisiin kudoksiin

Paiseita näyttää ulkoneva ohut kapseli, jonka esittämiseen ominaisuutta kutsutaan paise seinään. Tämän seinän vieressä lähellä terveitä ihosoluja tehden hyvin havaittavissa sekä koskettaa eikä näkyville. Ainoa haittapuoli tässä eristäminen mekanismi on se, että immuunijärjestelmän solut eivät enää pysty tunkeutumaan onteloon, joka lähtee rikkomisen bakteerit valitsematta.

Tunnusmerkki oireiden paise ovat samat kuin kardinaali merkkejä tulehduksellinen prosessi. Ensin 's punoitus ja lämpöä, että se myöhemmin kehittyy näkyväksi turvotusta liittynyt kipua. Jos paise edelleen pahentaa ilman hoitoa niin se johtaa väliaikaiseen tai jopa pysyvä toimintakyvyn menetystä.

Paiseita molemmat voivat olla pinnallinen ja syvä. Kun kyseessä on entinen, paiseet muodostavat yleensä iholle (yleisin). Syvempi paiseita voi muodostua niin syvälle kuin keuhkojen kudoksia, nielurisat ja jopa aivoihin. Vielä tärkeämpää syviin paiseet, nämä vauriot ovat melko kohtalokas kuin jotkut saattavat haitata elintärkeitä sisäisiä rakenteita kuten henkitorveen. Nämä tapaukset ovat kuitenkin harvinaisia.

Mitä tulee hoitoon, paiseet harvoin parantua itse. Siksi jotkut ottaa antibiootteja tai käyttää invasiivisia vähäisiä menettelyjä, kuten kaavinta ja puhdistumista tarvittaessa. Yksinkertaisempi lähestymistapa on tehdä salaojitus kun ulkoneva onkalo on muuttunut pehmeä pus-kuin kapselointi. Kuivatus tapahtuu ensin tekemällä lansettikynä tai pricking näppylä.

Haavaumat ovat hyvin erilaisia ​​paiseita siinä mielessä, että siellä 'tosiasiallinen hajoaminen kudosta. Vakavampia tyyppi, haavaumat voivat tunkeutua ei vain ylin kerros ihoa, mutta myös dermis ja osa cutis alueilla. Tyypillisiä haavaumia näyttävät punoittavat ja tulehtunut taas jotkut voivat muodostaa avoimen kraattereita (yleensä epäsäännöllisesti pyöreä), erittäin kivulias ja näkyviä merkkejä ihon eroosiota. Ne voivat jopa vuotaa verta.Haavaumat johtuvat yleensä seuraavat tekijät: kuuma tai kylmä ilma, huono verenkierto, pitkittynyt liikkumattomuus ja paikallista ärsytystä. On olemassa eri laatuja haavaumat 1-4 jossa 1 on vähäinen luokka ja 4 ollessa vakavampia, johon liittyy solujen kuolema (nekroosi).

Hoito haavaumat on lähes sama kuin hoidossa paiseet mutta se vain kestää kauemmin. Vaihe 4 haavaumat voi jopa vaatia ihonsiirtoa tai muovia leikkauksia.

1. Paiseita yleensä suljettu vauriot samalla haavaumat ovat normaalisti auki vaurioita.

2. Yleisimmät paiseet ovat yleensä löytyy pintapuolisesti kun haavaumia voi tunkeutua syvälle ihon alle.